Go Back

Naminiai Linco sausainiai

Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Laikymas šaldytuve 12 hours
Visas laikas 12 hours 50 minutes

Reikės
  

  • 370 g universalių miltų
  • 100 g cukraus pudros
  • 1 vnt. kiaušinio
  • 250 g sviesto (atšaldyto)

Papildomai

  • Aviečių uogienė įdarui
  • Cukraus pudros apibarstymui

Gaminimas
 

  • Miltus ir cukraus pudrą išsijokite ant švaraus stalviršio ir išmaišykite. Viduryje padarykite duobutę ir supilkite išplaktą kiaušinį. Vėl išmaišykite ranka arba šakute.
  • Dėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Sviestą trupinkite tarp pirštų ir taip sumaišykite su miltais, kol masė atrodys kaip trupinėlis. Dabar kantriai minkykite tešlą. Kai sviestas šiek tiek suminkštės, tešla gražiai susimaišys.
  • Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę laikykite šaldytuve per naktį.
  • Kitą dieną tešlą kelis kartus perminkykite, kad lengvai atsileistų. Darbo paviršių ir tešlą pabarstykite miltais.
  • Iškočiokite tešlą plonai. Ir išspauskite pasirinktas formeles. Sausainių su skylutėmis viduryje turite padaryti lygiai tiek kiek jų yra be skylučių.
  • Sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 170°C įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių. Stebėkite. Sausainiai turi būti blyškūs iš viršaus, bet šviesiai rudi iš apačios.
  • Iškepusius sausainius perkelkite ant grotelių ir leiskite jiems visiškai atvėsti.
  • Suformuokite sausainius: ant sausainio be skylutės dėkite nedidelį kiekį uogienės uždenkite jį sausainiu su skylute.  Apibarstykite cukraus pudra.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!