Drėgnas, purus, skanus ir gerą nuotaiką dovanojantis pyragas. Šis pyragas dar vadinamas viso apelsino pyragu, nes jį gaminant yra naudojamas visas apelsinas: žievelė ir sultys. Puikus desertas kai norisi kažko paprasto ir greitai pagaminamo prie arbatos ar kavos puodelio.
Dideliame dubenyje iki šviesios purios masės išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Supilkite ištirpintą sviestą.
Po truputį į dubenį įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite iki vientisos masės ir įmaišykite jogurtą.
Nutarkuokite apelsino žievelę, išspauskite sultis ir įmaišykite į tešlą.
Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Kepkite 50–60minučių (priklausomai nuo jūsų orkaitės).
Leiskite atvėsti apie 15 minučių ir išimkite iš formos.
Apibarstykite cukraus pudra (nebūtina).
Skanaus!
Pastabos
Radau receptų kuriuose yra naudojamas visiškai visas apelsinas -nuplautas ir supjaustytas gabalėliais (su žieve!). Tik nepamirškite pašalinti sėklas ir turėkite mintyje, kad bus kartumo poskonis.
Jei mėgstate labai drėgnus pyragus, iškepusį pyragą subadykite iešmeliu ir sulaistykite vieno apelsino sultimis.