Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išmaišykite su cukrumi. Sviestą išlydykite kartu su susmulkintu šokoladu. Kiek pravėsusius supilkite į kiaušinių masę. Gerai išmaišykite ir supilkite migdolų miltus prieš tai sumaišytus su kepimo milteliais. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir per keletą kartų įmaišykite į masę.
Viską gerai išmaišykite ir supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Geriausiai naudoti atsegamą formą. Reikia iškepti 4 biskvito blynus, tad galite kepti vieną biskvitą ir jį jau iškeptą perpjauti į 4 dalis, arba kepti 4 atskirus biskvitus. Aš kepu 2 biskvitus 20 cm pločio formoje ir juos dalinu pusiau.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje, priklausomai nuo biskvito storio, 20-40 minučių. Manieji iškepa per maždaug 30min. Ar biskvitas jau iškepė galite patikrinti su mediniu iešmeliu. Jei iešmelis švarus – biskvitas iškepęs. Prieš sutepant biskvitus būtina atvėsinti.
Paruoškite kremą. Grietinę gerai išmaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite garų vonelėje ir pravėsusią supilkite į grietinės masę. Viską išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą 20-30min.
Teliko sutepti tortą. Aš tą darau uždaroje formoje, nes ne visada grietinė linkusi greitai stengti. Man gražu kai vienas, vidurinis, pertepimas būna storesnis, jį pagardinu braškėmis ar marmeladiniais saldainiais, tada tortas būna su intriga, o atpjautas gabalėlis gražesnis.
Suteptą tortą palikite šaldytuve per naktį, kad susistovėtų. Išėmę iš formos papuoškite tirpintu šokoladu, smulkintais migdolų riešutais bei vaisiais ir uogomis.
Skanaus!!!