Go Back
+ servings

Čili ananasai grilyje

Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 30 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Patiekalas Desertas
Porcijos 6

Reikės
  

  • 1 ananasas
  • 70 g lydyto sviesto
  • 2 šaukštai medaus
  • 1 arbatinis šaukštelis čili dribsnių
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimas
 

  • Aštriu peiliu nupjaukite ananaso viršų, apačią bei žievelę. Supjaustykite maždaug 2cm storio žiedais. Metaline formele išspauskite žiedų šerdis. Sudėkite ananasus į didelį užspausdžiamą maišelį ir atidėkite.
  • Nedideliame puode sumaišykite ištirpintą sviestą, medų, čili dribsnius ir žiupsnelį druskos. Kiek pravėsusį mišinį supilkite į maišelį, švelniai pavartykite, kad ananasai pasidengtų marinatu ir įdėkite į šaldytuvą 20-30 minučių.
  • Ant vidutinės ugnies įkaitinkite grilį. Dėkite vaisius ant grotelių ir kepkite 4-6 minutes iš kiekvienos pusės. Kepdami kiekvieną pusę aptepkite marinato likučiais.
  • Patiekite šiltus su kaušeliu ledų.
  • Mėgaukitės!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!