Įkaitinkite orkaitę iki 175C laipsnių.
Dideliame dubenyje sumaišykite datules, karštą kavą ir kepimo miltelius. Atidėkite į šalį.
Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną ir druską.
Suplakite lydytą sviestą su cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir sudėkite vanilę. Išmaišykite.
Datulių mišinį nukoškite. Datules atidėkite. Skystį iš datulių mišinio pakaitomis su miltų mišiniu (per tris kartus) supilkite į dubenyje esančius ingredientus. Išplakite iki vientisos masės.
Suberkite datules ir skrudintus graikinius riešutus. Išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite sviestu. Supilkite tešlą. Kepkite 55–65 minutes arba tol, kol įsmeigtas medinis pagaliukas bus švarus.
Prieš išimdami iš formos, atvėsinkite apie 20 minučių. Palikite ant grotelių visiškai atvėsti.
Pagaminkite kavos glazūrą
Sumaišykite karštą vandenį su kavos milteliais.
Nedideliame dubenyje suplakite cukraus pudrą, lydytą sviestą, vanilę ir pasiruoštą kavą.
Atvėsusį pyragą aptepkite glaistu ir ant viršaus išbarstykite smulkintus graikinius riešutus. Prieš pjaustydami leiskite glajui sustingti.
Skanaus!