Go Back
+ servings

Datulių kavos pyragas su graikiniais riešutais ir ekspreso glaistu

Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 20 minutes
Patiekalas Desertas
Porcijos 8

Reikės
  

Pyragui

  • 150 g smulkintų datulių
  • 1 ½ puodelio paruoštos karštos !!! kavos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 270 g universalių miltų
  • 1 šaukštelio cinamono
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 100 g lydyto sviesto
  • 100 rudojo cukraus
  • 100 g baltojo cukraus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus
  • 100 g stambiai pjaustytų skrudintų graikinių riešutų

Glazūrai

  • 2 šaukštų karšto vandens
  • ½ arbatinio šaukštelio tirpios kavos
  • 2 puodelių cukraus pudros
  • 3 šaukštai ~35g lydyto sviesto
  • 80 g skrudintų ir stambiai pjaustytų graikinių riešutų

Gaminimas
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 175C laipsnių.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite datules, karštą kavą ir kepimo miltelius. Atidėkite į šalį.
  • Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną ir druską.
  • Suplakite lydytą sviestą su cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir sudėkite vanilę. Išmaišykite.
  • Datulių mišinį nukoškite. Datules atidėkite. Skystį iš datulių mišinio pakaitomis su miltų mišiniu (per tris kartus) supilkite į dubenyje esančius ingredientus. Išplakite iki vientisos masės.
  • Suberkite datules ir skrudintus graikinius riešutus. Išmaišykite.
  • Kepimo formą ištepkite sviestu. Supilkite tešlą. Kepkite 55–65 minutes arba tol, kol įsmeigtas medinis pagaliukas bus švarus.
  • Prieš išimdami iš formos, atvėsinkite apie 20 minučių. Palikite ant grotelių visiškai atvėsti.
  • Pagaminkite kavos glazūrą
  • Sumaišykite karštą vandenį su kavos milteliais.
  • Nedideliame dubenyje suplakite cukraus pudrą, lydytą sviestą, vanilę ir pasiruoštą kavą.
  • Atvėsusį pyragą aptepkite glaistu ir ant viršaus išbarstykite smulkintus graikinius riešutus. Prieš pjaustydami leiskite glajui sustingti.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!