Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Itališkas desertas "Gelo di Melone"
Įvertinimų nėra
Spausdinti receptą
Pridėti į Pinterest
Gaminimo laikas
30
minutes
mins
Laikymas šaldytuve
2
hours
hrs
Visas laikas
2
hours
hrs
30
minutes
mins
Patiekalas
Desertas
Virtuvė
Italijos
Porcijos
4
Reikės
1x
2x
3x
1,5
kg
arbūzo
150
g
cukraus
80
g
bulvių krakmolo
½
žaliosios citrinos sulčių
Pistacijų papuošimui
Gaminimas
Arbūzą supjaustykite stambiais gabaliukais, išrinkite sėklytes ir sutrinkite trintuvu.
Gautą masę perkoškite per sietelį ir pilkite į puodą. Pakaitinkite iki beveik užvirimo, bet neužvirkite.
Supilkite citrinos sultis ir cukrų bei gerai išmaišykite.
Supilkite nedideliame kiekyje šalto vandens ištirpintą krakmolą ir intensyviai maišykite kol masė sutirštės.
Atvėsinkite iš išpilstykite į taures.
Palikite bent porai valandų atvėsti ir susistovėti šaldytuve.
Prieš patiekiant pabarstykite pistacijų riešutais.
Skanaus!
Išbandei receptą?
Parašyk, ką manai
!