Go Back
+ servings

Kavos pyragas su datulėmis ir graikiniais riešutais

Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Kepimas 35 minutes
Visas laikas 1 hour 15 minutes
Patiekalas Desertas
Porcijos 10

Reikmenys

  • 24 cm skersmens atsegama forma

Reikės
  

  • 150 g smulkintų datulių be kauliukų
  • 180 ml šviežiai užplikytos karštos espreso kavos TIRA 3/4 puodelio
  • 150 g miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 80 ml alyvuogių aliejaus arba 100g lydyto sviesto
  • 80 g smulkintų graikinių riešutų.

Papuošimui:

  • 80 g juodojo šokolado
  • 2 šaukštai pieno arba grietinėlės
  • 8 graikinių riešutų puselės

Gaminimas
 

  • kaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pasiruoškite 24 cm skersmens apvalią atsegamą kepimo formą.
  • Užpilkite smulkintas datules karšta espreso kava ir palikite 10 –15 minučių pabrinkti.
  • Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  • Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius iki putų. Plakdami supilkite alyvuogių aliejų.
  • Į šlapius ingredientus supilkite datulių ir espreso mišinį bei gerai išmaišykite.
  • Švelniai įdalimis įmaišykite sausus ingredientus. Išmaišykite iki vientisos masės ir įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.
  • Supilkite tešlą į pateptą aliejumi kepimo formą.
  • Kepkite 30–35 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas liks švarus.
  • Atvėsinkite.
  • Apliekite garų vonelėje ištirpintu šokoladu ir papuoškite graikiniais riešutais.
  • Skanaus!
Žymė Pyragas
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!