Mėsos kukuliukai su pasta
Receptas, kurį labai rekomenduoju išsisaugoti, nes gaminsit tikrai ne kartą.
Gaminimo laikas 30 minutes mins
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Italijos
- Reikės:
- 700 g maltos jautienos
- 2 dideli kiaušiniai
- ⅔ puodelio džiūvėsėlių
- 100 ml grietinėlės 10%
- ⅓ puodelio smulkiai supjaustytų šviežių petražolių plius patiekimui
- ¼ puodelio šviežiai tarkuoto parmezano sūrio
- 3 skiltelės česnako
- 1 ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos
- ½ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1/2 šaukšto mėgstamų prieskonių
- 500 g spageti pastos RAGUSO
- 300 ml pomidorų tyrės
- Alyvuogių aliejaus
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Rankomis sumaišykite maltą jautieną, džiūvėsėlius, grietinėlę parmezaną, petražoles, kiaušinius, prieskonius, druską, pipirus, ir formuokite norimo dydžio kukuliukus. Dėkite ant paruoštos kepimo skardos.
Kepkite orkaitėje kol gražiai apskrus ir iškeps, maždaug 20 minučių.
Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejų, mėgstamų prieskonių bei pomidorų tyrę. Pakaitinkite 2-3 minutes ir sudėkite išvirtą pastą. Išmaišykite ir ant viršaus dėkite iškeptus kukuliukus. Pakaitinkite 2-3 minutes, apibarstykite smulkintomis pertraukomis.
Skanaus!