Morengo gaminimas. Į indą supilkite kiaušinių baltymus (jie turėtų būti kambario temperatūros) ir plakite tol, kol baltymai virs akytomis putomis. Tada plakdami po šaukštą dėkite cukrų. Sudėję visą cukrų, dar paplakite keletą minučių. Masė turėtų būti kiek kieta. Prieš pat baigiant plakti suberkite krakmolą, actą ir viską suplakite. Visas baltymų plakimas turetu trukti apie 8-10min.
Baltymų masę mentele išdėkite ant skardos. Kraštus šiek tiek pakelkite, viduryje padarykite įdubimą kremui.
Kepkite 30 minučių iki 120C įkaitintoje orkaitėje (viršaus ir apačios kaitinimo funkcija). Tada sumažinkite kaitrą iki 100C ir kepkite dar 2,5 – 3 valandas. Iškepus galite palikti išjungtoje orkaitėje per naktį. Kremo paruošimas
Maskarponės sūrį sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumis ir gerai išplakite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę ir toliau plakite, kol masė ims tirštėti. Įsijokite liofilizuotų braškių miltelius. Paruoštą kremą dėkite ant morenginio pagrindo. Papuoškite.