Go Back
+ servings

Pavlova su liofilizuotomis braškėmis

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 30 minutes
Kepimas 3 hours 30 minutes
Visas laikas 4 hours 30 minutes
Patiekalas Desertas
Virtuvė Australijos
Porcijos 8

Reikės
  

Morengui: REIKĖS

  • 5 kiaušinių baltymų
  • 250 g cukraus
  • 2 a. š. bulvių krakmolo
  • 2 a. š. acto

Kremui:

Papuošimui:

  • Liofilizuotų braškių
  • Rozmarino šakelių
  • Įvairių skanumynų

Gaminimas
 

  • Morengo gaminimas. Į indą supilkite kiaušinių baltymus (jie turėtų būti kambario temperatūros) ir plakite tol, kol baltymai virs akytomis putomis. Tada plakdami po šaukštą dėkite cukrų. Sudėję visą cukrų, dar paplakite keletą minučių. Masė turėtų būti kiek kieta. Prieš pat baigiant plakti suberkite krakmolą, actą ir viską suplakite. Visas baltymų plakimas turetu trukti apie 8-10min.
  • Baltymų masę mentele išdėkite ant skardos. Kraštus šiek tiek pakelkite, viduryje padarykite įdubimą kremui.
  • Kepkite 30 minučių iki 120C įkaitintoje orkaitėje (viršaus ir apačios kaitinimo funkcija). Tada sumažinkite kaitrą iki 100C ir kepkite dar 2,5 – 3 valandas. Iškepus galite palikti išjungtoje orkaitėje per naktį. Kremo paruošimas
  • Maskarponės sūrį sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumis ir gerai išplakite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę ir toliau plakite, kol masė ims tirštėti. Įsijokite liofilizuotų braškių miltelius. Paruoštą kremą dėkite ant morenginio pagrindo. Papuoškite.
  • Skanaus!
Žymė Be glitimo
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!