Go Back
+ servings

Tiramisu su naminiu spanguolių džemu

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
Laikymas šaldytuve 4 hours
Visas laikas 4 hours 20 minutes
Patiekalas Desertas
Virtuvė Italijos
Porcijos 10

Reikės
  

Kremas:

  • 250 g maskarponės
  • 200 ml riebios grietinėlės
  • 2 –3 šaukštai cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 3 šaukštai naminio spanguolių džemo

Sluoksniams:

  • ~200 ml atvėsintos kavos
  • 1 pakelis damų pirštelių

Naminis spanguolių džemas

  • 500 g spanguolių
  • 150-200 g cukraus
  • 50–70 ml vandens

Gaminimas
 

  • Gritinėlę išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir maskarpone iki tirštos masės (galima naudoti grietinėlės standiklį).
  • Desertą formuokite sluoksniuodami kavoje išmirkytus sausainius su kremu. Pirmą sluoksnį į indo dugną dėkite mirkytų sausainių, pabaikite – kremo sluoksniu. Sausainius mirkyti reiktų labai trumpai, vos akimirką, kad jie nepermirktų.
  • Džemo paruošimas. Supilti visus ingredientus ir virti kol sutirštės, perkošti per sietelį ir atvėsinti.
  • Džemą tolygiai paskirstykite ant deserto viršaus. Desertą palikite 4 valandas šaldytuve.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!