Go Back
+ servings

Trupininis pyragas su slyvomis

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
Kepimas 40 minutes
Visas laikas 1 hour
Patiekalas Desertas
Virtuvė Lietuvos
Porcijos 8

Reikės
  

Tešlai:

  • 420 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 200 g cukraus
  • 200 g šalto sviesto
  • 2 vnt. kiaušinių
  • Žiupsnelio druskos

Slyvų sluoksnis:

  • 6-8 didesnių smulkiai pjaustytų slyvų
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų miltų
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • Žiupsnelio druskos

Papuošimui:

  • Miltelinio cukraus
  • Mėtų

Gaminimas
 

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo indą (20×30 cm) išklokite kepimo popieriumi.
  • Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, druską ir cukrų. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, įmuškite kiaušinius. Iš pradžių išmaišykite šaukštu o vėliau minkykite rankomis trindami tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausite birius trupinius.
  • Du trečdalius paruoštų trupinių suberkite į kepimo formą ir išlyginkite.
  • Dubenyje rankomis sumaišykite pjaustytas slyvas, cukrų, druską, cinamoną, miltus. Pasiruoštą įdarą sudėkite ant pagrindo.
  • Iš likusio trečdalio tešlos pirštais formuokite trupinius tiesiai ant slyvų sluoksnio.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol pyrago paviršius taps gražiai auksinis. Atvėsinkite, tuomet išimkite iš kepimo indo ir supjaustykite kvadratėliais.
  • Patiekite apibarstę milteliniu cukrumi. Labai skanu su vaniliniais ledais.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!