Go Back
+ servings

Trupininis pyragas su slyvomis

Pyragas, kurio gabalėlio neatsisakys ne tik klasikos mėgėjai!
Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 20 minutes
kepimas 50 minutes
Patiekalas Desertas
Virtuvė Lietuvos
Porcijos 8

Reikės
  

Tešlai:

  • 420 g miltų
  • 200 g šalto sviesto
  • 100 g cukraus
  • 1 didelio kiaušinio mažesnių prireiks dviejų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnio druskos

Įdarui:

  • 150 g džiovintų slyvų
  • 400 ml slyvų džemo

Gaminimas
 

  • Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi.
  • Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Suberkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, įmuškite kiaušinį. Išmaišykite ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausite vientisą masę.
  • Du trečdalius paruoštų tešlos pirštais paskirstykite kepimo formos dugne. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
  • Ant apkepto pagrindo tolygiai paskirstykite pjaustytas džiovintas slyvas ir slyvų džemą.
  • Viršų apiberkite likusiais tešlos trupiniais.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min., kol pyrago paviršius taps gražiai auksinės spalvos.
  • Prieš pjaustant visiškai atvėsinkite.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!