Go Back
+ servings

Žuvies sriuba su žaliąja citrina ir kokosų pienu

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 30 minutes
Patiekalas sriuba
Virtuvė skandinavijos
Porcijos 4

Reikės
  

  • 500 g baltos žuvies filė menkės, oto arba tilapijos
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 v. š. šviežio imbiero tarkuoto
  • 1 v. š. raudonojo kario pastos
  • 1 skardinė 400ml kokosų pieno
  • 500 ml žuvies arba daržovių sultinio
  • 1 v. š. žuvies padažo
  • 2 laimų sultys
  • 1 raudonas čili nebūtina, jei norite papildomo aštrumo
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios kalendros
  • Laimo pateikimui

Gaminimas
 

  • Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirais. Atidėkite į šalį.
  • Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite pjaustytus svogūnus ir kepkite, kol suminkštės ir taps skaidrūs.
  • Įmaišykite susmulkintą česnaką, tarkuotą imbierą ir raudonojo kario pastą. Pakepkite 1–2 minutes, kol pasidarys kvapnūs.
  • Supilkite kokosų pieną ir žuvies arba daržovių sultinį. Maišykite, kad susijungtų, leiskite skoniams apsijungti. Užvirkite.
  • Į verdančią sriubą suberkite pagardintą žuvies filė. Leiskite virti 8–10 minučių arba tol, kol žuvis taps nepermatoma ir lengvai suskils šakute.
  • Įmaišykite žuvies padažą, laimo sultis ir susmulkintą raudonąjį čili (jei naudojate).
  • Supilkite sriubą į dubenėlius, papuoškite šviežia kalendra ir žaliosios citrinos skiltelėmis.
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!