Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirais. Atidėkite į šalį.
Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite pjaustytus svogūnus ir kepkite, kol suminkštės ir taps skaidrūs.
Įmaišykite susmulkintą česnaką, tarkuotą imbierą ir raudonojo kario pastą. Pakepkite 1–2 minutes, kol pasidarys kvapnūs.
Supilkite kokosų pieną ir žuvies arba daržovių sultinį. Maišykite, kad susijungtų, leiskite skoniams apsijungti. Užvirkite.
Į verdančią sriubą suberkite pagardintą žuvies filė. Leiskite virti 8–10 minučių arba tol, kol žuvis taps nepermatoma ir lengvai suskils šakute.
Įmaišykite žuvies padažą, laimo sultis ir susmulkintą raudonąjį čili (jei naudojate).
Supilkite sriubą į dubenėlius, papuoškite šviežia kalendra ir žaliosios citrinos skiltelėmis.
Skanaus!