Go Back
+ servings
Kalediskas, dregnas keksas

Meduolinis keksas su klevų sirupo glaistu

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 1 hour 10 minutes
Patiekalas Dessert
Porcijos 8

Reikės
  

  • 400 g universalių miltų
  • 200 g rudojo cukraus
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 120 g sviesto kambario temperatūros
  • 250 ml natūralaus jogurto
  • 125 ml pieno
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • ½ arbatinio šaukštelio malto imbiero
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

Glaistui

  • 200 g cukraus pudros
  • 1 valgomojo šaukšto klevų sirupo
  • ¼ arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • 1 valgomojo šaukšto  pieno
  • 30 g graikiniųriešutų nesmulkintų

Gaminimas
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepimo formą išpurkšite aliejumi arba ištepkite sviesto gabalėliu.
  • Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, imbierą ir druską. Atidėkite.
  • Kitame dubenyje plakikliu išplakite sviestą ir cukrų iki šviesios ir purios masės. Įmuškite po vieną kiaušinius, supilkite vanilę.
  • Į sviesto kiaušinių plakinį supilkite pusę sausų ingredientų mišinio. Supylę pirmą dalį gerai išplakite. Tada supilkite jogurtą ir pieną ir vėl gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite likusius sausuosius ingredientus. 
  • Tešlą supilkite įkepimo formą ir kepkite 180C orkaitėje apie 50min. arba, kol į pyrago vidurį įsmeigus medinį iešmelį jis bus švarus.
  • Iškepusį keksą išimkite iš orkaitės ir leiskite apie 10 minučių atvėsti formoje. Tada apverskite ir išimkite bei leiskite pyragui visiškai atvėsti ant grotelių

Glaisto paruošimas

  • Nedideliame dubenyje išplakite  cukraus pudrą, klevų sirupą, cinamoną ir pieną iki vientisos kreminės masės. Jei glajus per skystas, įberkite dar šiek tiek cukraus pudros. Jei per tirštas, įpilkite dar šiek tiek pieno.
  • Lėtai užtepkite glajų ant atvėsusio kekso  ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!