Dubenėlyje sumaišykite mieles su cukrumi ir 2 šaukštais šilto pieno, kol cukrus ir mielės ištirps. Geriausiai tą daryti šakute. Palikite bent 10min ir leiskite mielėms „užsikurti“.
Supilkite likusį šiltą pieną ir ištirpintą (šiltą, bet ne karštą) sviestą ir viską gerai išmaišykite.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska. Maišydami šaukštu po truputį į miltus supilkite mielių mišinį. Viska maišykite iki tešla taps elastinga. Baigiant geriausiai tešlą minkyti ant stalviršio. Tai turėtų trukti apie 15 minučių.
Suformuokite tešlos rutulį ir dėkite į riebalais pateptą dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite apie 1 valandą šiltai pakilti. Jei bandeles planuojate patiekti pusryčiams, tešlą galima kildinti šaldytuve per naktį.
Pakilusią tešlą plonai iškočiokite į didelio stačiakampio formą. Jo visą paviršių tolygiai ištepkite tirpintu sviestu. Dubenėlyje sumaišykite cukrų su cinamonu ir šiuo mišiniu tolygiai apibarstykite sviestu pateptą tešlą.
Tešlą suvyniokite į volelį. Gautą volelį supjaustykite į 3-4cm storio bandeles.
Kepimo formą ištepkite sviestu. Išdėliokite bandeles spirale į viršų palikdami tarpus bandelėms pakilti. Formą su bandelėmis pridekite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltai pakilti apie 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pakilusių bandelių paviršių patepkite likusiais 2 šaukštais tirpinto sviesto ir pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Dėkite kepti į orkaitę 25-30minučių, kol jos taps lengvai auksinės, o cukrus cinamono pabarstas karamelizuosis.
Patiekite atvėsusias su stikline pieno!
Skanaus!