Go Back
+ servings

Cinamoninės mielinės bandelės

Šios bandelės pataisys net pačią niūriausią nuotaiką. Ruošiant kantrybės prireiks, bet jos tikrai vertos palaukimo: purios, saldžios ir lengvai plėšomos.
Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 1 hour
Tešlos kildinimas 1 hour 30 minutes
Visas laikas 2 hours 30 minutes
Virtuvė European
Porcijos 6

Reikės
  

  • 500 g miltų
  • 1 šaukštelis druskos
  • 2 šaukštai cukraus
  • 300 ml pieno šilto
  • 20 g mielių šviežių
  • 100 g sviesto

Įdarui:

  • 100 g sviesto minkšto kambario temperatūros
  • 4 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų cinamono

Papildomai:

  • 2 šaukštai cukraus apibarstymui
  • 1 šaukštas cinamono apibarstymui
  • 3 šaukštai sviesto formos patepimui ir bandelių aptepimui

Gaminimas
 

  • Dubenėlyje sumaišykite mieles su cukrumi ir 2 šaukštais šilto pieno, kol cukrus ir mielės ištirps. Geriausiai tą daryti šakute. Palikite bent 10min ir leiskite mielėms „užsikurti“.
  • Supilkite likusį šiltą pieną ir ištirpintą (šiltą, bet ne karštą) sviestą ir viską gerai išmaišykite.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska. Maišydami šaukštu po truputį į miltus supilkite mielių mišinį. Viska maišykite iki tešla taps elastinga. Baigiant geriausiai tešlą minkyti ant stalviršio. Tai turėtų trukti apie 15 minučių.
  • Suformuokite tešlos rutulį ir dėkite į riebalais pateptą dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite apie 1 valandą šiltai pakilti. Jei bandeles planuojate patiekti pusryčiams,  tešlą galima kildinti šaldytuve per naktį.
  • Pakilusią tešlą plonai iškočiokite į didelio stačiakampio formą. Jo visą paviršių tolygiai ištepkite tirpintu sviestu. Dubenėlyje sumaišykite cukrų su cinamonu ir šiuo mišiniu tolygiai apibarstykite sviestu pateptą tešlą.
  • Tešlą suvyniokite į volelį. Gautą volelį supjaustykite į 3-4cm storio bandeles.
  • Kepimo formą ištepkite sviestu. Išdėliokite bandeles spirale į viršų palikdami tarpus bandelėms pakilti. Formą su bandelėmis pridekite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltai pakilti apie 30 minučių.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pakilusių bandelių paviršių patepkite likusiais 2 šaukštais tirpinto sviesto ir pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Dėkite kepti į orkaitę 25-30minučių, kol jos taps lengvai auksinės, o cukrus cinamono pabarstas karamelizuosis.
  • Patiekite atvėsusias su stikline pieno!
  • Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!