Į didelį dubenį sudėkite sviestą, cukrų ir vanilinį sukrų ir elektriniu plaktuvu plakite iki vientisos masės. Po vieną įmuškite kiaušinius. Maišykite vidutiniu greičiu iki vientisos masės
Į kiaušinių mišinį dalimis supilkite sausus ingredientus ir maišykite mažu greičiu, kol susimaišys.
Tešlą uždenkite ir palikite šaldytuve mažiausiai valandai, geriausiai per naktį.
Įkaitinkiteorkaitę iki 180C.
Cukraus pudrą supilkite į dubenėlį. Iš tešlos formuokite šaukšto dydžio rutuliukus ir juos gerai apvoliokite cukraus pudroje. Rutuliukus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 10-15 minučių.
Iškepusius išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant kepimo skardos apie 5 minutes. Tuomet perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Skanaus!
Pastabos
Sausainiai išlieka švieži sandariame inde kambario temperatūroje apie 3–4 dienas.
Jei norite sausainius laikyti ilgiau, galite užšaldyti ir laikyti šaldiklyje iki 3 mėnesių.
Tačiau aš labiau rekomenduoju užsišaldyti tešlą ir kai nuspręsite išsikepti teliks tešlą atitirpdinti, o sausainiai bus švieži kaip vakar užminkyti.