Go Back
+ servings

Kakaviniai sausainiai „Zebriukai“

Minkšti, gan greitai ir paprastai paruošiami sausainiai. Tikras atradimas šokoladinių skonių mėgėjams. Puikia tinka valgomoms dovanoms.
Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 1 hour
Gaminimo laikas 20 minutes
Vėsimo laikas 15 minutes
Visas laikas 1 hour 35 minutes
Patiekalas Dessert
Porcijos 32 sausainiai

Reikės
  

  • 150 g nesaldintos kakavos miltelių (persijotų)
  • 300 g universalių miltų
  • šaukštelio kepimo miltelių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 4 vnt. dideli kiaušiniai
  • 80 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • ½ stiklinės  cukraus pudros

Gaminimas
 

  • Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: kakavos miltelius, miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite.
  • Į didelį dubenį sudėkite sviestą, cukrų ir vanilinį sukrų ir elektriniu plaktuvu plakite iki vientisos masės. Po vieną įmuškite kiaušinius. Maišykite vidutiniu greičiu iki vientisos masės
  • Į kiaušinių mišinį dalimis supilkite sausus ingredientus ir maišykite mažu greičiu, kol susimaišys.
  • Tešlą uždenkite ir palikite šaldytuve mažiausiai valandai, geriausiai per naktį.
  • Įkaitinkiteorkaitę iki 180C.
  • Cukraus pudrą supilkite į  dubenėlį. Iš tešlos formuokite šaukšto dydžio rutuliukus ir juos gerai apvoliokite cukraus pudroje. Rutuliukus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 10-15 minučių.
  • Iškepusius išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant kepimo skardos apie 5 minutes. Tuomet perkelkite ant  grotelių, kad visiškai atvėstų.
  • Skanaus!

Pastabos

  • Sausainiai išlieka švieži sandariame inde kambario temperatūroje apie 3–4 dienas.
  • Jei norite sausainius laikyti ilgiau, galite užšaldyti ir laikyti šaldiklyje iki  3 mėnesių.
  • Tačiau aš labiau rekomenduoju užsišaldyti tešlą ir kai nuspręsite išsikepti teliks tešlą atitirpdinti, o sausainiai bus švieži kaip vakar užminkyti.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!