Kakaviniai sausainiai „Zebriukai”

Šiuos sausainius kepiau prieš Kalėdas, tačiau receptas kažkaip užsiliko per darbus nepaskelbtas, tad dalinuosi juo dabar, kol už lango dar šaltukas ir tikiu, kad tai bus puikus priedas prie jūsų FIKOS.

Meniu planavimas

Sudėk savo chaotišką kasdienybę į sistemą

Kakaviniai sausainiai „Zebriukai“

Minkšti, gan greitai ir paprastai paruošiami sausainiai. Tikras atradimas šokoladinių skonių mėgėjams. Puikia tinka valgomoms dovanoms.
Įvertinimų nėra
Pasiruošimo laikas 1 hour
Gaminimo laikas 20 minutes
Vėsimo laikas 15 minutes
Visas laikas 1 hour 35 minutes
Patiekalas Dessert
Porcijos 32 sausainiai

Reikės
  

  • 150 g nesaldintos kakavos miltelių (persijotų)
  • 300 g universalių miltų
  • šaukštelio kepimo miltelių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 4 vnt. dideli kiaušiniai
  • 80 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • ½ stiklinės  cukraus pudros

Gaminimas
 

  • Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: kakavos miltelius, miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite.
  • Į didelį dubenį sudėkite sviestą, cukrų ir vanilinį sukrų ir elektriniu plaktuvu plakite iki vientisos masės. Po vieną įmuškite kiaušinius. Maišykite vidutiniu greičiu iki vientisos masės
  • Į kiaušinių mišinį dalimis supilkite sausus ingredientus ir maišykite mažu greičiu, kol susimaišys.
  • Tešlą uždenkite ir palikite šaldytuve mažiausiai valandai, geriausiai per naktį.
  • Įkaitinkiteorkaitę iki 180C.
  • Cukraus pudrą supilkite į  dubenėlį. Iš tešlos formuokite šaukšto dydžio rutuliukus ir juos gerai apvoliokite cukraus pudroje. Rutuliukus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 10-15 minučių.
  • Iškepusius išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant kepimo skardos apie 5 minutes. Tuomet perkelkite ant  grotelių, kad visiškai atvėstų.
  • Skanaus!

Pastabos

  • Sausainiai išlieka švieži sandariame inde kambario temperatūroje apie 3–4 dienas.
  • Jei norite sausainius laikyti ilgiau, galite užšaldyti ir laikyti šaldiklyje iki  3 mėnesių.
  • Tačiau aš labiau rekomenduoju užsišaldyti tešlą ir kai nuspręsite išsikepti teliks tešlą atitirpdinti, o sausainiai bus švieži kaip vakar užminkyti.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!

Kiti receptai