Žalia

Žalia spalva – tai harmonijos ir pusiausvyros spalva. Ji ramina, gelbsti nuo streso, galvos skausmo. Žali produktai maitina mūsų smegenis, padidina jų aktyvumą, mažina įtampą. Ši spalva užtikrina sveiką apetitą ir padeda lengviau sulieknėti. Tokiuose produktuose kalorijų labai mažai, o ląstelienos ir vitaminų – gausybė. Žalios spalvos maistą dažniausiai visiškai nesąmoningai valgome lėtai, o tai padeda geriau jį įsisavinti.

Žaliuose produktuose esantis chlorofilas stimuliuoja raudonųjų kraujo kūnelių (eritrocitų) gamybą, stiprina imuninę sistemą. Šios spalvos maistas labai naudingas širdžiai – saugo nuo ligų, kurias sukelia vitaminų C, E ir A stygius. Šių vitaminų ypač daug žaliosiose salotose.

Žalios spalvos produktai taip pat padeda kovoti su peršalimo ligomis – jie stiprina imuninę sistemą, padeda įveikti slogą.

Žalias maistas teigiamai veikia nervų sistemą, slopina galvos skausmą bei mažina stresą. Todėl siekiant nusiraminti vietoje deserto geriau rinkitės sveikesnį užkandį – agurkų salotas ar žalios spalvos vynuoges.

Žali produktai: salotos, špinatai, agurkai, cukinijos, avokadai, brokoliai, šparaginės pupelės, žirneliai, žaliosios paprikos, kaliaropės, kiviai, kriaušės, vynuogės, įvairios žolelės.

Receptų su žaliais produktais idėjos