Baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis ir špinatais

Receptas gimė tiesiog begaminant iš to ką radau darže ir atsargų spintelėje. Ir špinatai čia karaliauja ne veltui, nes darže užderėjo antrasis jų derlius ir jie norom nenorom prašosi į patiekalus.

Taigi receptas:

  • 250g baravykų
  • 2l grybų sultinio
  • 80g smulkiųjų perlinių kruopų (jei naudosite įprastas, reiktų jas išvirti iš anksto)
  • gera sauja špinatų
  • nedidelė morka
  • poro balta dalis
  • druska
  • pipirai
  • krapai
  • bazilikai
  • šaukštas sviesto
  • grietinės pateikimui

Smulkiai supjaustytas morkas ir porą pakepinkite keptuvėje su sviestu, kiek vėliau sudėkite ir smulkiai supjaustytus baravykus.

Sultinyje išvirkite perlines kruopas (smulkios 15- 20min, jei naudosite įprastas išvirkite iš anksto). Supilkite pakeptas daržoves ir baravykus bei smulkintus špinatus, žalumynus, druską pipirus. Porą minučių pavirkite ir skanaus!!!

Patiekite su grietine ir duona.

Kiti receptai