Receptas gimė tiesiog begaminant iš to ką radau darže ir atsargų spintelėje. Ir špinatai čia karaliauja ne veltui, nes darže užderėjo antrasis jų derlius ir jie norom nenorom prašosi į patiekalus.
Taigi receptas:
- 250g baravykų
- 2l grybų sultinio
- 80g smulkiųjų perlinių kruopų (jei naudosite įprastas, reiktų jas išvirti iš anksto)
- gera sauja špinatų
- nedidelė morka
- poro balta dalis
- druska
- pipirai
- krapai
- bazilikai
- šaukštas sviesto
- grietinės pateikimui
Smulkiai supjaustytas morkas ir porą pakepinkite keptuvėje su sviestu, kiek vėliau sudėkite ir smulkiai supjaustytus baravykus.
Sultinyje išvirkite perlines kruopas (smulkios 15- 20min, jei naudosite įprastas išvirkite iš anksto). Supilkite pakeptas daržoves ir baravykus bei smulkintus špinatus, žalumynus, druską pipirus. Porą minučių pavirkite ir skanaus!!!
Patiekite su grietine ir duona.