Esu Živilė, trijų vaikų mama. Valgio gaminimas man – improvizacija. Man patinka būti fėja virtuvėje ir burti iš maisto produktų, įdėti truputį šio ir dar truputį ano, ieškoti naujų skonių ir spalvų, o tada neprisiminti ką dariau.

Visos mano improvizacijos nugula čia, maisto ir spalvų žurnale „Valgė spalvė“. Čia viskas apie maistą ir spalvas lėkštėje. Čia dalinuosi skaniausiais receptais ir idėjomis, kaip kasdieninį maisto gaminimą paversti įdomiu ir paprastu.

Kodėl VALGĖ?

Nes čia viskas apie tai ką valgome, nešamės į darbą, duodame vaikams užkandžiauti, gardžiuojamės gerdami kavą, dedamės į keliones, iškylas ir naudojam gaminant kitus patiekalus.

Kodėl SPALVĖ?

Nes spalva, kaip ir kvapas bei skonis, yra viena svarbiausių maisto produktų ypatybių. Spalvos lėkštėje daro įtaką ir mūsų emocijoms, ir dvasinei būklei. Tam tikrų spalvų produktai išsiskiria ypatingomis maistinėmis savybėmis – vitaminų ir mineralų gausa, o tai lemia mūsų savijautą, nuotaiką ir pusiausvyrą.

“Valgė spalvė“ – karantino vaisius. Kuomet pirmąjį kartą netikėtai ir neplanuotai likome 24/7 visa šeima namuose, supratau koks svarbus žmogaus gyvenime yra maistas. Su savo penkiamete gaminome nuolatos. Tai buvo labai geras būdas užimti prie veiklų įvairovės pripratusią darželinukę ir tuo pačiu naujais patiekalais stebinti šeimą. Taip pamažu, ir visai nejučia tiesiog įsimylėjau maisto gaminimą, o kadangi fotografuoti patiko visada, tai teliko apjungti šias dvi veiklas ir išdrįsti parodyti kitiems. Taip atsirado „Valgė spalvė“.

Mano tikslas – dalintis išbandytais ir patikusiais receptais, įnešti spalvų į kiekvieno, kuris skaito ir seka „Valgę spalvę“ kasdienybę, įkvėpti sveikesniems patiekalams, bendrauti ir semtis įkvėpimo iš kiekvieno palikusio komentarą, atsiliepimą ar pasidalinusio idėjomis.

Linkiu skanių atradimų ir naudingų akimirkų kartu!

Su meile,

Živilė