Pereiti prie turinio
Valgė spalvė logotipas

Skaniai Ir Spalvingai

  • Pradžia
  • Receptai
    • 💕 Valentino diena 💕
    • Pusryčiams
    • Užkandžiai
    • Sriubos
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Desertai
    • Gėrimai
  • Spalvos
    • Raudona
    • Žalia
    • Geltona
    • Balta
    • Oranžinė
    • Ruda
    • Violetinė ir mėlyna
  • Projektai
    • Valgomos dovanos
    • Naudingi patarimai
    • Produkto iššūkis
    • Karantino skonių kelionės
    • Skanios dovanos iš Europos
  • Bendradarbiaukime
  • Krautuvėlė
    • Namams
    • Aliejus
    • Arbatos
    • Druska ir pipirai
  • Sekite mus

Pusryčiams

Šprotais įdaryti kiaušiniai

Read More

Fritata su ančiuviais ir pomidorais

Read More

Brusketos su braškėmis ir rikota

Read More

Japoniškas sumuštinis su braškėmis

Read More

Močiutės kiaušinienė su svogūnų laiškais

Read More

Pyragėliai su špinatais ir rikota

Read More

Ukrainietiškas varškės apkepas su vyšniomis

Read More

Porų ir fetos sūrio fritata

Read More

Kukurūzų kruopų vafliai

Read More

Tarta su figomis

Read More

Obuoliai tešloje

Read More

Kriaušių ir „Bri“ sūrio tarta

Read More

Brusketos su arbūzais ir mėtomis

Read More

Itališka fritata

Read More

Fritata su lašiša ir špinatais

Read More

Kietai virtų kiaušinių pudingas

Read More

Latviški sumuštiniai su šprotais

Read More

Pikantiška mišrainė

Read More

„Pirato akis” – vaikų džiaugsmui

Read More

Belgiški vafliai su varške

Read More

Japoniškas sumuštinis su kiaušiniais

Read More

Varškėčiai – vaikų mėgstamiausi

Read More

Nostalgiški karšti sumuštiniai su obuoliais

Read More

Ryžių pudingas su anyžiais ir cinamonu įkvėptas Kubos

Read More

Turkiškas manų kruopų pudingas su karamelizuotais graikiniais riešutais

Read More

Apie mane

Živilė - portalo Valgespalve.lt įkūrėja

Sveiki, esu Živilė. Malonu, kad apsilankėte valgespalve.lt - maisto ir spalvų tinklaraštyje! Daugiau apie mane.

Valgė Spalvė krautuvėlė

Desertai

  • Indelio desertas (9)
  • Keksiukai (5)
  • Ledai (6)
  • Pyragas (46)
  • Saldainiai (5)
  • Sausainiai (14)
  • Skanios dovanos (8)
  • Tinginys (9)
  • Tortai (16)
  • Šokoladas (13)

Naujausi įrašai

  • Savaitės meniu šeimai
  • Prancūziška svogūnų sriuba
  • Aguoninis desertas su persikų sluoksniu
  • Veganiškas burokėlių humusas
  • Itališkas tinginys su pistacijomis ir spanguolėmis

Sekite mus

  • Instagram
  • Facebook

valgespalve

Maisto ir spalvų žurnalas

valgespalve
Aš niekur nedingau! Aš tiesiog pasiėmiau darbos Aš niekur nedingau!
Aš tiesiog pasiėmiau darbostogas. Tiesiog jaučiu, kad Kalėdinis laikotarpis buvo aktyvesnis nei aš norėjau, sausis buvo pilnas vaikų iššūkių ir mano kūnas ėmė ir  priminė apie save...

Tad išvažiavau pabūti su savimi... 
 
Kaip sekasi?
Sunkiai... bet stengiuosi išlaisvinti  smegenis nuo planų ir atsakomybių bei viską daryti lėtai ir pasimėgaujant. Tiesiog NURIMTI...

❓️❓️❓️Kaip atsipalaiduojat  ir susirenkat save Jūs? Ir kaip dažnai tą darot?

#valgespalve #maistoblogas #maistoblogerė #tinklarastis  #tinklarastininke #darbostogos  #blogere #blogas
Piemenėlių pyragas - ne tik savaitgaliams. Piem Piemenėlių pyragas - ne tik savaitgaliams.

Piemenėlių arba Šepardo pyragas yra angliška klasika. Ir tai yra gan dažnas patiekalas mūsų namuose. Dažniausiai jį gaminam savaitgaliais, kada turim daugiau laiko. Bet šįkart vaikai užsiprašė  darbo dienos pietums, ir aš supratau, kad tai yra labai patogus patiekalas, nes galima jį susiruošti iš  vakaro arba etapais. 

Aš bulvių sluoksnį pasiruošiau iš vakaro, o mėsos - tarpe tarp darbų. Važiuojant paimti vaikų teliko tik viską sudėti ir užstatyti orkaitę (dievinu orkaitės funkciją, kai pati įsijungia nustatytu laiku), kad grįžus viskas būtų tik ką iškepę. 

Teliko tik marinuotų agurkėlių pasirūpinti. 

Receptas: valgespalve.lt ten jis vadinasi Šepardo pyragu.

❓❓❓Pagrindinį dienos patiekalą valgote per pietus ar vakare? 

Mūsų šeimoje dažniausiai pietūs būna lengvi, o vakarienei (jei galima ją pavadinti vakariene, nes valgom apie 17h) būna pagrindinis dienos patiekalas. 

 #valgespalve #receptas #patiekalas #hygge #maistas #skanus #susildantis #hyggetime #pietums #valgovaikai #receptaiseimai #receptai #pyragas #maistoblogere #blogere #maistoblogerė #maistoblogas #savaitgalio #savaitgalis #mesospatiekalai #patiekalasseimai #tinklarastis #tinklaraštininkė #maistotinklaraštis #foodblog #foodblogger #easycooking #gaminunamie #mesospyragas
Šiandien leidom laiką smagiai ir naudojom šaldi Šiandien leidom laiką smagiai ir naudojom šaldiklio likučius. 
Ledai nesigavo, nes neturėjom kantrybės laukti 🤷‍♀️

Gražaus savaitgalio!

P.S. filmavo mano mažoji 🥰

#valgespalve #receptas #desertas #hygge #maistas #skanus #hyggetime #valgovaikai  #receptaiseimai #receptai #smoothie #maistoblogere #blogere #maistoblogerė #maistoblogas #savaitgalio #savaitgaliodesertas #savaitgalis #tinklarastis #tinklaraštininkė #maistotinklaraštis #foodblog #foodblogger #gaminunamie #šaldikliolobiai #vaisiukokteilis
🥜 Pyragas su karamelizuotais riešutais Tai re 🥜 Pyragas su karamelizuotais riešutais

Tai receptas "Užmirštukas". Šiuos pyragus prieš Kalėdas kepu jau kokius 5-7m. Retas kas iš mano draugų nėra jo ragavęs, bet vat receptu vis pamiršdavau pasidalinti. Tai puikus receptas kai norisi kažkam padovanoti valgomą dovaną, atsidėkoti ar tiesiog palepinti, tad receptas tikrai aktualus visus metus.

📌 2 pyragai 26 cm formai

Pagrindui
•	250g sviesto
•	350g miltų
•	100g cukraus
•	1 kiaušinis
•	žiupsnelis druskos

Riešutiniam įdarui
•	700g riešutų (skaniausiai miksas)
•	60g sviesto
•	300g 36% grietinėlės
•	120g cukraus
•	75g medaus
•	vanilės;
•	žiupsnelis druskos

1.	Miltus sumaišykite su druska ir įtarkuokite burokine tarka sviestą. Sviestą trinkite tarp pirštų kol gausite smėlinę masę. Suberkite cukrų ir dar pertrinkite. Įmuškite paplaktą kiaušinį ir minkykite kol viskas sulips į vieną kamuoliuką. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite bent valandai šaldytuve.
2.	Įdarui skirtus produktus, išskyrus riešutus, pakaitinkite puode ant vidutinės kaitros kol viskas išsilydys iki vientisumo.
3.	Ant pamiltuoto paviršiaus tešlą iškočiokite maždaug pusės centimetro storio. Tešla išklokite kepimo formos dugną ir kraštus (apie 1 cm aukštį). Perteklių apipjaukite. 
4.	Ant pyrago pagrindo suberkite riešutus, supilkite gautą skystą masę ir kepkite 180 °C  orkaitėje 40-45 min., kol pyrago krašteliai ir riešutai gražiai paruduos.
5.	Atvėsinkite, suvynioti į kepimo popierių, dėkite į plastikinį maišelį ir palikite šaldytuve keletą dienų. 
Skanaus!

❓️❓️❓️Ar dovanojat valgomas dovanas ne švenčių metu? Aš dažnai, ypač kai nelabai pažįstu žmogų. 

#valgespalve #receptas #desertas #hygge #maistas #skanus #hyggetime #valgovaikai #kaledos #receptaiseimai #receptai #pyragas #maistoblogere #blogere #maistoblogerė #maistoblogas #savaitgalio #savaitgaliodesertas #savaitgalis #tinklarastis #tinklaraštininkė #maistotinklaraštis #foodblog #foodblogger #gaminunamie #riešutinis #riesutinispyragas #riesutinis
Batatai įdaryti varške su česnaku ir špinatais Batatai įdaryti varške su česnaku ir špinatais -paprastai, bet neprastai.

Tai labai paprastas ir sotus patiekalas. Ir nors esame įpratę varške su česnaku įdaryti paprastas bulves, saldžioji bulvė čia nė kiek nenusileidžia, o atvirkščiai – atsiskleidžia naujais skoniais.

Išskoptą batato turinį taip pat galite panaudoti įdarui. Aš jį pasilikau vakarienei ir labai skaniai suvalgiau sumaišius su grūdėta varške ir krapais.

Ingredientai

5 vidutinio dydžio batatai
Alyvuogių aliejaus batatų pašlakstymui
200g varškės
1valgomasis šaukštas grietinės
Sauja špinatų
Skiltelė česnako
Keletas šakelių šviežio rozmarino
Žiupsnelis druskos
Juodųjų pipirų

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Batatus nuplaukite, jei reikia pasinaudokit šepetėliu. Perpjaukite perpus ir keliose vietose subadykite šakute. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 30–40 min. priklausomai nuo dydžio, kol batatai bus iškepę ir minkšti.

Kol batatai kepa, pasiruoškite varškės įdarą. Sumaišykite varškę, grietinę, trintą česnaką. Pagardinkite rozmarinu, druska ir pipirais pagal skonį.

Sudėkite smulkiai pjaustytus špinatus.

Iškepusius batatus išskobkite, palikdami maždaug 0,5 cm storio batato sieneles.

Paruošta varškės mase pripildykite batatų puseles.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min., kol įdaras sušils ir gražiai apskrus. Patiekite karštus.

Skanaus!

#valgespalve #receptai #batatai #suvarske #maistoblogas #tinklarastis #tinklarastininke #blogas #maistotinklarastis #vakariene #paprastas #seimosmeniu
Daugiau Sekite Instagram
  • Apie mane
  • Bendradarbiaukime
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Sąlygos
Copyright © 2023 Valgė Spalvė