Paprastas cukinijų apkepas su varške ir česnakais

Turbūt daugelis sutiks su manimi, kad vasara yra tas laikas, kai leisti laiką virtuvėje nesinori. Tad vasarą man labai patinka greiti patiekalai, kuriuose pirmuoju smuiku griežia vasaros derlius.

Varškės ir cukinijų apkepas yra vienas iš jų. Dar man šis patiekalas labai patinka dėl to, kad yra skanus tiek šiltas tiek ir atvėsęs, ir labai tinkamas į užkandžių dėžutes bei  važiuojant į gamtą ar iškylas.

Neapsigausit naudodami jaunas cukinijas. O vat su druska jame nutinka visaip. Aš dedu daug druskos  (apie šaukštą) ant sutarkuotų cukinijų, kad išsiskirtų kuo daugiau skysčio. Didžioji dalis druskos pasišalina su sultimis, tad į patį patiekalą nededu, tačiau jei dėti daug druskos nesiryšit, tuomet į tešlą rekomenduoju įdėti papildomai druskos.

ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia
Krautuvėlė

Jums reikės:

  • 1kg cukinijų
  • 3 kiaušinių
  • 700g varškės
  • 3 šaukštų miltų
  • 2 skiltelių česnako
  • 50g parmezano
  • Šaukštelio kepimo miltelių
  • Saujos įvairių žalumynų
  • Druskos, pipirų
  1. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka, pabarstykite druska (nepagailėkite), gerai išmaišykite ir palikite pastovėti apie pusvalandį.
  2. Tuomet cukinijas gerai nuspauskite kiaurasamtyje. Aš pasitelkiu rankų jėgą (nuspaudžiu saujoje), tad mano cukinijų svoris sumažėja perpus.
  3. Kiaušinius ir varškę gerai išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite cukinijas, įspauskite česnakus ir suberkite kepimo miltelius sumaišytus su miltais. Viską geria išmaišykite.
  4. Sudėkite smulkiai pjaustytas žoleles ir parmezaną.
  5. Pagardiname druska, pipirais ir  dar kartą viską gerai išmaišykite.
  6.  Jei tešla atrodo skystoka, galima įdėti dar šiek tiek miltų.
  7. Gautą masę pilkite į kepimui skirtą indą ir kepkite apie 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  8. Patiekite su grietine. Man labai patinka valgyti su tzatziki, visad primena mylimą Graikiją.  

Skanaus!

Kiti receptai