Violetinė ir mėlyna

Mėlyna spalva yra vienintelė, kuri nėra įprasta maiste.

Violetinės spalvos vaisiuose ir daržovėse gausu antioksidantų, elementų, kurie mažina piktybinių navikų atsiradimą, insulto, širdies ligų riziką, taip pat – gerina atmintį. Mėlynas maistas būtinas protiniam darbui. Įdomu tai, kad šių spalvų maistas bei indai, iš kurių valgoma, slopina apetitą, taigi juos rinktis turėtų kovojantieji su antsvoriu.

Mėlynos ir violetinės spalvos produktai maitina nervų sistemą ir yra tarsi atsvara raudoniems, oranžiniams ir geltoniems produktams. Mėlyni produktai šaldo ir ramina, todėl ypač tinka valgyti esant stresinėms situacijoms.

Violetinė – labai rami spalva. Ji ypač svarbi naktį, kad prieš miegą atsipalaiduotų kūnas ir protas. Violetinis maistas nepakeičiamas tiems, kuriuos vargina nemiga.

Ar žinojote, kad mėlynos ir juodos spalvos maistas laikomas mažiausiai patraukliu?

Psichologai sako, kad violetinės spalvos produktai padeda atsikratyti ne tik papildomų kilogramų, bet ir nereikalingų išgyvenimų.

Produktai: baklažanai, raudongūžiai kopūstai, raudonieji svogūnai, mėlynės, šilauogės, slyvos, vynuogės figos, jūros kopūstai, gervuogės ir kiti.

Receptų su mėlynais ir violetiniais produktais idėjos