Pavlova su figomis

Iki šiol pavlovą gaminau visada su uogomis. Bet vat figos man toks smagus ir spalvingas vaisius, kad nusprendžiau jog pavlova su figomis bus tikrai kažkas naujo. Ir rezultatas tikrai nenuvylė. Tik prie figų būtinai reikia ir mėtų.

Jums reikės:

  • 5 kiaušinių baltymų
  • 200g cukraus
  • 1 šaukštelio bulvių krakmolo
  • 1 šaukštelio acto

Kremui:

  • 150 g maskarponės kremo
  • 50g cukraus
  • Vanilinio cukraus
  • 150 ml riebios grietinėlės

Papuošimui

  • 2vnt figų.
  • Jei figas tiesiog dievinate, galite dėti dar ir figų džemo.
  • Mėtų

Morengas (jį galite pasiruošti iš vakaro ar net prieš keletą dienų)Į indą supilkite kiaušinių baltymus (jie turėtų būti kambario temperatūros) ir plakite tol, kol baltymai virs akytomis putomis. Tada plakdami po šaukštą dėkite cukrų. Sudėję visą cukrų, dar paplakite keletą minučių. Masė turėtų būti kiek kieta. Prieš pat baigiant plakti suberkite krakmolą, actą ir viską suplakite.

Baltymų masę mentele išdėkite ant skardos. Kraštus šiek tiek pakelkite, viduryje padarykite įdubimą kremui.

Kepkite 30 minučių iki 120C įkaitintoje orkaitėje (viršaus ir apačios kaitinimo funkcija). Tada sumažinkite kaitrą iki 100C ir kepkite dar 2,5 – 3 valandas. Iškepus galite palikti išjungtoje orkaitėje per naktį. Kremo paruošimas

Maskarponės sūrį sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumis ir gerai išplakite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę ir toliau plakite, kol masė ims tirštėti. Paruoštą kremą supilkite ant morenginio pagrindo. Ant viršaus išdėliokite griežinėliais supjaustytas figas. Papuoškite mėtų lapeliais, cukraus pudra.

Skanaus!

Kiti receptai