Kaip išgelbėti nepavykusius margučius?
Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Kokią žinutę siunčia dovanojamas margutis?
Idėjos šv. Velykų stalui
Velykos – ypatinga šventė, suburianti šeimas ir draugus prie vieno stalo mėgautis skaniu maistu ir vieni kitų draugija. Tačiau Velykų meniu planavimas gali būti nelengvas, ypač jei esate naujokas gaminant maistą ar rengiant didelius susibūrimus.
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu
Morkų pyragas su graikiniais riešutais
Ką gaminti iš kietai virtų kiaušinių?
Kiaušinių marginimas burokėliais
Velingtono kepsnys su lašiša
Kokosiniai sausainiai
Bao su korėjietiška vištiena
Kokią žinutę siunčia dovanojamas margutis?
Tuno salotos su kiaušiniais ir žirneliais
Kanadietiškas mėsos pyragas su cinamonu
Japoniškas sumuštinis su kiaušiniais
Rutuliukai su „Vana Tallinn” likeriu
Linco pyragas su aviečių įdaru
Citrininė kondensuoto pieno tarta
Marokietiškas vištienos troškinys „Tadžinas“
Itališkas tinginys su pistacijomis ir spanguolėmis
Mėlynių keksas su baltuoju šokoladu
Velykų stalo meniu 2024
Zuikio tinginys „Karvutė”
Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Pikantiška kubietiška „Mojo“ vištiena su mango-avokado salsa
Aguoninis desertas su persikų sluoksniu
Keptos kriaušės su pelėsiniu sūriu ir medumi
Kavos kremo desertas su kondensuotu pienu
Latviški sumuštiniai su šprotais
Tortas „Retro”
Velykų stalo meniu 2025
Argentinietiškas „Rogel”
Namų gamybos matcha ledai
„Valgės spalvės“ tinginys su džiovintais vaisiais ir šokoladu
Kišas su lašiša
Silkė pataluose
Itališkas velykinis pyragas „Torta Pasqualina”
Čekiški kalėdiniai sausainiai „Juoda- balta“
Velykinis migdolinis keksas
Burokėlių ir ožkų sūrio terinas
Austriškas štrudelis su obuoliais
„Red velvet” tortas
Kaip išgelbėti nepavykusius margučius?
Japoniškas kavos želė desertas
Aštriai marinuoti kietai virti kiaušiniai
Burokėlių, špinatų ir pelėsinio ožkų sūrio kišas
Prancūziškas migdolinis pyragas
Šprotais įdaryti kiaušiniai
Nekeptas „Oreo” sausainių tortas – vaikų mėgstamiausias
Kietai virtų kiaušinių pudingas
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir ciberžole
Nostalgiškas „Kijevo tortas”
Florentinai
Pavlova su figomis
Kiaušinių marginimo būdai
Kaip rašoma Lietuvos nacionaliniame dailės muziejaus puslapyje, Kiaušinių marginimas yra gyvybingiausia lietuvių tautodailės šaka. Juos margina suaugusieji ir vaikai, todėl marginimo būdų gali būti daugybė. Bet populiariausi trys: dažymas viena spalva, marginimas karštu vašku ir skutinėjimas.
Kiaušinių marginimas vašku yra mano mėgstamiausias, tačiau nevengiu išbandyti ir kitus margučių dažymo būdus natūraliomis medžiagomis. Apie kiekvieną mano išbandytą dažymo būdą galite pasiskaityti plačiau.
Kiaušinių dažymas baltu vynu
Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais
Patarimai, kad Jūsų margučiai būtų gražūs
Tradicinis kiaušinių marginimas vašku
Kiaušinių marginimas burokėliais
Kiaušinių dažymas ciberžole
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir ciberžole
Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir svogūnų lukštais
Kiaušinių dažymas raudonuo vynu
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata
Patieklai iš virtų kiaušinių
Turbūt ne viena šeimininkė susiduria su problema, kur panaudoti margučius po švenčių. Išmesti gaila, o kiaušinių devynios galybės, nes kiaušinius marginti visiems labai smagu, o ir marginimo technikų norisi išbandyti ne vieną.
Tad siūlau keletą receptų ką galima pasigaminti su kietai virtais kiaušiniais.