Kokią žinutę siunčia dovanojamas margutis?
Ką veikti per šv. Velykas?
Patarimai, kad Jūsų margučiai būtų gražūs
Idėjos šv. Velykų stalui
Velykos – ypatinga šventė, suburianti šeimas ir draugus prie vieno stalo mėgautis skaniu maistu ir vieni kitų draugija. Tačiau Velykų meniu planavimas gali būti nelengvas, ypač jei esate naujokas gaminant maistą ar rengiant didelius susibūrimus.
Pikantiška kubietiška „Mojo“ vištiena su mango-avokado salsa
„Valgės spalvės“ tinginys su džiovintais vaisiais ir šokoladu
Ukrainietiškas obuolių pyragas
Namų gamybos matcha ledai
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu
Japoniškas sumuštinis su kiaušiniais
Tortas „Medutis” su apelsinų džemu
„Red velvet” tortas
Florentinai
Velykų stalo meniu 2024
Kokią žinutę siunčia dovanojamas margutis?
Kokosiniai sausainiai
Silkė pataluose
Latviški sumuštiniai su šprotais
Kavos kremo desertas su kondensuotu pienu
Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Austriškas štrudelis su obuoliais
Burokėlių, špinatų ir pelėsinio ožkų sūrio kišas
Nostalgiškas „Kijevo tortas”
Zuikio tinginys „Karvutė”
Linco pyragas su aviečių įdaru
Aguoninis desertas su persikų sluoksniu
Keptos kriaušės su pelėsiniu sūriu ir medumi
Tortas „Retro”
Mėlynių keksas su baltuoju šokoladu
Morenginis pyragas su karamele
Nekeptas „Oreo” sausainių tortas – vaikų mėgstamiausias
Aštriai marinuoti kietai virti kiaušiniai
Burokėlių ir ožkų sūrio terinas
Tuno salotos su kiaušiniais ir žirneliais
Citrininė kondensuoto pieno tarta
Kiaušinių marginimas burokėliais
Morkų pyragas su graikiniais riešutais
Ką gaminti iš kietai virtų kiaušinių?
„Valgė Spalvė” snikerinis pyragas be glitimo
Rutuliukai su „Vana Tallinn” likeriu
Kanadietiškas mėsos pyragas su cinamonu
Švediška silkė su obuoliais ir virtomis bulvėmis
Čekiški kalėdiniai sausainiai „Juoda- balta“
Velingtono kepsnys su lašiša
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir ciberžole
Šprotais įdaryti kiaušiniai
Velykų stalo meniu 2025
Velykinis migdolinis keksas
Itališkas tinginys su pistacijomis ir spanguolėmis
Kaip išgelbėti nepavykusius margučius?
Argentinietiškas „Rogel”
Bao su korėjietiška vištiena
Vištienos suktinukai su Pesto padažu
Pavlova su figomis
Kiaušinių marginimo būdai
Kaip rašoma Lietuvos nacionaliniame dailės muziejaus puslapyje, Kiaušinių marginimas yra gyvybingiausia lietuvių tautodailės šaka. Juos margina suaugusieji ir vaikai, todėl marginimo būdų gali būti daugybė. Bet populiariausi trys: dažymas viena spalva, marginimas karštu vašku ir skutinėjimas.
Kiaušinių marginimas vašku yra mano mėgstamiausias, tačiau nevengiu išbandyti ir kitus margučių dažymo būdus natūraliomis medžiagomis. Apie kiekvieną mano išbandytą dažymo būdą galite pasiskaityti plačiau.
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir svogūnų lukštais
Kiaušinių marginimas burokėliais
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu
Kiaušinių dažymas ciberžole
Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Tradicinis kiaušinių marginimas vašku
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata
Patarimai, kad Jūsų margučiai būtų gražūs
Kiaušinių dažymas raudonuo vynu
Kiaušinių dažymas baltu vynu
Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir ciberžole
Patieklai iš virtų kiaušinių
Turbūt ne viena šeimininkė susiduria su problema, kur panaudoti margučius po švenčių. Išmesti gaila, o kiaušinių devynios galybės, nes kiaušinius marginti visiems labai smagu, o ir marginimo technikų norisi išbandyti ne vieną.
Tad siūlau keletą receptų ką galima pasigaminti su kietai virtais kiaušiniais.



