Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Kokią žinutę siunčia dovanojamas margutis?
Patarimai, kad Jūsų margučiai būtų gražūs
Idėjos šv. Velykų stalui
Velykos – ypatinga šventė, suburianti šeimas ir draugus prie vieno stalo mėgautis skaniu maistu ir vieni kitų draugija. Tačiau Velykų meniu planavimas gali būti nelengvas, ypač jei esate naujokas gaminant maistą ar rengiant didelius susibūrimus.
Latviški sumuštiniai su šprotais
Burokėlių, špinatų ir pelėsinio ožkų sūrio kišas
Morkų pyragas su graikiniais riešutais
Tortas „Medutis” su apelsinų džemu
Aguoninis desertas su persikų sluoksniu
Tuno salotos su kiaušiniais ir žirneliais
Austriškas štrudelis su obuoliais
Itališkas velykinis pyragas „Torta Pasqualina”
Kišas su lašiša
Kokosiniai sausainiai
Marokietiškas vištienos troškinys „Tadžinas“
Velykų stalo meniu 2025
Rutuliukai su „Vana Tallinn” likeriu
Maskarponės sūrio keksiukai su karamele
Vištienos suktinukai su Pesto padažu
„Valgė Spalvė” snikerinis pyragas be glitimo
„Valgės spalvės“ tinginys su džiovintais vaisiais ir šokoladu
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu
Kietai virtų kiaušinių pudingas
Aštriai marinuoti kietai virti kiaušiniai
Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Kavos kremo desertas su kondensuotu pienu
Šprotais įdaryti kiaušiniai
Kiaušinių marginimas burokėliais
Morenginis pyragas su karamele
Nekeptas „Oreo” sausainių tortas – vaikų mėgstamiausias
Velykinis migdolinis keksas
Griliažinis tinginys
Pavlova su figomis
Argentinietiškas „Rogel”
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata
„Red velvet” tortas
Čekiški kalėdiniai sausainiai „Juoda- balta“
Zuikio tinginys „Karvutė”
Mėlynių keksas su baltuoju šokoladu
Burokėlių ir ožkų sūrio terinas
Netikras zuikis su virtais kiaušiniais ir morkomis
Silkė pataluose
Tortas „Retro”
Ukrainietiškas obuolių pyragas
Kokią žinutę siunčia dovanojamas margutis?
Namų gamybos matcha ledai
Prancūziškas migdolinis pyragas
Japoniškas kavos želė desertas
Nostalgiškas „Kijevo tortas”
Pikantiška kubietiška „Mojo“ vištiena su mango-avokado salsa
Linco pyragas su aviečių įdaru
Florentinai
Ką gaminti iš kietai virtų kiaušinių?
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir ciberžole
Kiaušinių marginimo būdai
Kaip rašoma Lietuvos nacionaliniame dailės muziejaus puslapyje, Kiaušinių marginimas yra gyvybingiausia lietuvių tautodailės šaka. Juos margina suaugusieji ir vaikai, todėl marginimo būdų gali būti daugybė. Bet populiariausi trys: dažymas viena spalva, marginimas karštu vašku ir skutinėjimas.
Kiaušinių marginimas vašku yra mano mėgstamiausias, tačiau nevengiu išbandyti ir kitus margučių dažymo būdus natūraliomis medžiagomis. Apie kiekvieną mano išbandytą dažymo būdą galite pasiskaityti plačiau.
Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais
Kiaušinių dažymas baltu vynu
Tradicinis kiaušinių marginimas vašku
Kiaušinių marginimas burokėliais
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir svogūnų lukštais
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu
Kiaušinių dažymas raudonuo vynu
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir ciberžole
Kiaušinių marginimas vaškinėmis kreidelėmis
Kiaušinių dažymas ciberžole
Patarimai, kad Jūsų margučiai būtų gražūs
Patieklai iš virtų kiaušinių
Turbūt ne viena šeimininkė susiduria su problema, kur panaudoti margučius po švenčių. Išmesti gaila, o kiaušinių devynios galybės, nes kiaušinius marginti visiems labai smagu, o ir marginimo technikų norisi išbandyti ne vieną.
Tad siūlau keletą receptų ką galima pasigaminti su kietai virtais kiaušiniais.