Kaip suplanuoti Velykinį meniu be streso
Kad šv. Velykos netaptų maratonu
Ką veikti per šv. Velykas?
Velykų stalo meniu su „mažiau yra daugiau“ filosofija
Kiaušinių marginimo būdai
Kaip rašoma Lietuvos nacionaliniame dailės muziejaus puslapyje, Kiaušinių marginimas yra gyvybingiausia lietuvių tautodailės šaka. Juos margina suaugusieji ir vaikai, todėl marginimo būdų gali būti daugybė. Bet populiariausi trys: dažymas viena spalva, marginimas karštu vašku ir skutinėjimas.
Kiaušinių marginimas vašku yra mano mėgstamiausias, tačiau nevengiu išbandyti ir kitus margučių dažymo būdus natūraliomis medžiagomis. Apie kiekvieną mano išbandytą dažymo būdą galite pasiskaityti plačiau.
Kiaušinių dažymas raudonuo vynu
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata
Kiaušinių dažymas baltu vynu
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu
Kiaušinių dažymas ciberžole
Patarimai, kad Jūsų margučiai būtų gražūs
Tradicinis kiaušinių marginimas vašku
Kiaušinių marginimas burokėliais
Kiaušinių dažymas kinrožių (hibiskus) arbata ir ciberžole
Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais
Patieklai iš virtų kiaušinių
Turbūt ne viena šeimininkė susiduria su problema, kur panaudoti margučius po švenčių. Išmesti gaila, o kiaušinių devynios galybės, nes kiaušinius marginti visiems labai smagu, o ir marginimo technikų norisi išbandyti ne vieną.
Tad siūlau keletą receptų ką galima pasigaminti su kietai virtais kiaušiniais.
Šakšuka su pelėsiniu sūriu
Šprotais įdaryti kiaušiniai
Tuno salotos su kiaušiniais ir žirneliais
Aštriai marinuoti kietai virti kiaušiniai
Pikantiška mišrainė
Latviški sumuštiniai su šprotais
Japoniškas sumuštinis su kiaušiniais
Netikras zuikis su virtais kiaušiniais ir morkomis
Kietai virtų kiaušinių pudingas
Idėjos šv. Velykų stalui
Velykos – ypatinga šventė, suburianti šeimas ir draugus prie vieno stalo mėgautis skaniu maistu ir vieni kitų draugija. Tačiau Velykų meniu planavimas gali būti nelengvas, ypač jei esate naujokas gaminant maistą ar rengiant didelius susibūrimus.