Tai itališkas tinginio (Salame di Cioccolato) variantas praturtintas džiovintais vaisiais ir riešutais. Aš šiame recepte naudoju pistacijas bei džiovintas spanguoles. Galima juos keisti ir kitais riešutais bei vaisiais, tačiau man šis derinys yra idealus.
Ingredientai:
- 250 g vanilinių kvadratinių sausainių
- 250 g juodojo šokolado
- 100 g sviesto
- 80 g džiovintų spanguolių
- 80 g skrudintų pistacijų, grubiai pjaustytų
- 50 ml pieno
- 2 šaukštai tamsaus romo (galima ir nenaudoti)
Jums taip pat gali patikti:
Sausainius sulaužykite smulkiais gabalėliais ir supilkite į didelį dubenį kartu su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis.
Į kitą dubenį sudėkite baltąjį šokoladą, sviestą ir pieną, ir maišydami ištirpinkite iki vientisos masės. Supilkite romą, jei naudojate.
Supilkite šokolado mišinį ant trupinių mišinio ir gerai išmaišykite. Palikite kiek pravėsti.
Tada paskleiskite mišinį ant plastikinės plėvelės ir rankomis suformuokite į saliamį panašų ritinį.
Šaldykite mažiausiai 3 valandas, geriausiai per naktį.
Patiekite supjaustytą griežinėliais.
Skanaus!