„Valgės spalvės“ tinginys su džiovintais vaisiais ir šokoladu

Tai receptas, į kurį sudėjau mūsų šeimos mėgstamiausius ingredientus. Tai desertas, kuriuo mėgaujamės lėtais savaitgalių rytais prie rytinės kavos. Šis tinginys labiau patiks džiovintų vaisių mylėtojams, nes jame didesnę dalį sudaro ne sausainiai, o džiovintos slyvos ir figos. Na, o kas gali būti geriau už džiovintas slyvas ar figos su šokoladu?

Jums reikės:

  • 180g kvadratinių vanilinių sausainių
  • 250g juodo šokolado
  • 100g sviesto
  • 150g džiovintų slyvų
  • 100g džiovintų figų 
  • 40g džiovintų spanguolių

  1. Slyvas ir datules supjaustykite smulkesniais gabaliukais.
  2. Sausainius sutrupinkite smulkiais gabalėliais.
  3. Šokoladą ir sviestą ištirpinkite garų vonelėje maišydami iki vientisos masės.
  4. Gautą masę išmaišykite kartu su sausainiais ir džiovintais vaisiais.
  5. Pasirinktą formą išklokite maistine plėvele. Sudėkite gautą masę ir kruopščiai paspaudykite šaukštu, kad neliktu oro tarpų.
  6. Palikite sustengti šaldytuve 3-4 valandas, o geriausiai per naktį.
  7. Mėgaukitės prie puodelio kavos ar stiklinės pieno.

Skanaus!

Kiti receptai