Pereiti prie turinio
Valgė spalvė logotipas

Skaniai Ir Spalvingai

  • Pradžia
  • Receptai
    • Pusryčiams
    • Užkandžiai
    • Sriubos
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Šventės
      • Užgavėnės
      • 💕 Valentino diena 💕
      • Velykos
      • Motinos diena 🌷🌷🌷
      • Vaikų gynimo diena
      • Tėvo diena – gamina vaikai
      • Kalėdos
  • Spalvos
    • Raudona
    • Žalia
    • Geltona
    • Balta
    • Oranžinė
    • Ruda
    • Violetinė ir mėlyna
  • Projektai
    • Naudingi patarimai
    • Su šaukštu per pasaulį!
    • Produkto iššūkis
    • Kiaušinių dažymo būdai
    • Karantino skonių kelionės
    • Skanios dovanos iš Europos
  • Bendradarbiaukime
  • Krautuvėlė
    • Virtualūs produktai
    • Namams
    • Aliejus
    • Arbatos
    • Druska ir pipirai
  • Sekite mus

Užgavėnės

Burokėlių blyneliai su ožkų pieno sūriu

Read More

Avinžirnių ir cukinijų blyneliai

Read More

Belgiški vafliai su varške

Read More

Grikių blynai su burokėliais ir ožkų sūriu

Read More

Estiškos Užgavėnių bandelės „Vastlakuklid”

Read More

Aloo Tikki – indiški veganiški blyneliai

Read More

Obuoliai tešloje

Read More

Vokiški bulviniai blynai – Kartoffelpuffer

Read More

Švilpikai su pievagrybių padažu

Read More

Daržovių blyneliai su grikių miltais

Read More

Varškėčiai – vaikų mėgstamiausi

Read More

Virtų bulvių blynai su grybais

Read More

Vištienos blyneliai

Read More

Apie mane

Živilė - portalo Valgespalve.lt įkūrėja

Sveiki, esu Živile – namuose ruošto skanaus maisto fanė. Pasaulyje yra milijonai neatrastų ir neišbandytų nuostabaus maisto receptų, tad noriu keliauti, ragauti, atrasti, bandyti atkartoti skonius namuose ir dalintis. Į šią kelionę kviečiu jungtis ir Tave. Daugiau apie mane.

Valgė Spalvė krautuvėlė

Desertai

  • Indelio desertas (15)
  • Keksiukai (5)
  • Ledai (6)
  • Pyragas (51)
  • Saldainiai (5)
  • Sausainiai (16)
  • Skanios dovanos (8)
  • Tinginys (9)
  • Tortai (18)
  • Šokoladas (15)

Naujausi įrašai

  • Sluoksniuotis “Trifle” su trešnėmis ir rikota.
  • Makaronai su rikota
  • Varškės apkepas be miltų
  • Vištiena kokosų ir laimių padaže
  • Nachos su jautienos faršu

Sekite mus

  • Instagram
  • Facebook

valgespalve

Maisto ir spalvų žurnalas

Maisto ir spalvų žurnalas
O šiandien svečiuose #konkursas Nepamirštamus O šiandien svečiuose #konkursas

Nepamirštamus nuotykius ir skaniausius ledus, keliones ir ryškiausias žvaigždes žada ne tik ši vasara, bet ir vaikiška knyga ,,Kajaus ir Ateivuko kelionė į Burbuliandiją”, taip pat spalvinimo ir užduotėlių knyga su lipdukais!🛸🌟🍦🪐🫧

O kokia vasara be dovanų? 

Ką reikia padaryti norint laimėti šias dovanas?
💥Pamėgti @rasytojajovita ir @valgespalve paskyras;
💥Spausti ❤️ ant šios nuotraukos ir pasidalinti ja savo story;
💥Komentaruose parašykite kokius skanumynus vasarą mėgstate labiausiai ir šiuo konkursu pasidalinti su 2 draugais🫶;

Birželio 20 d. bus išrinkti 2 laimingieji! Vienam atiteks ,,Kajaus ir Ateivuko kelionė į Burbuliandiją” knyga su autorės parašu.🖌️Kitam Ateivuko žaislas-pagalvėlė ir ,,Kajaus ir Ateivuko kelionė į Burbuliandiją” spalvinimo ir užduotėlių knyga  su lipdukais!🎈🫧

@leidykla_vaiga

#konkursas #knyga #knygosvaikams #vaikurasytoja #jovitamazina #valgespalve #lietuvosvaikai #pasakavaikams #skaitovaikai
Sluoksniuotis “Trifle” su trešnėmis ir rikot Sluoksniuotis “Trifle” su trešnėmis ir rikota.

Ir tai yra bene paprasčiausias “Trifle” kokį gaminau. Pagal šį receptą galima gaminti ir indelio desertus. Įsibėgėjant uogų derliui nepraleiskite progos pasimėgauti šiuo ypatingu skonių deriniu.

•	500 gramų biskvito (naudojau "Kuršėnų" vyniotinį)
•	500 gramų trešnių 
•	800 ml grietinėlės (36% riebumo)
•	250 g rikotos sūrio
•	100 g cukraus pudros
•	1 šaukštas citrinų sulčių (šviežiai spaustų)
•	100g juodo šokolado

1.	Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki standžių putų. Bebaigiant plakti įmaišykite rkotos sūrį. 
2.	„Kuršėnų“ vyniotinį supjaustykite 2-3 cm griežinėliais. 
3.	Indo dugną ir viena eile šonus išklokite vyniotinio griežinėliais. Ant viršaus uždėkite pusę grietinėlės kremo. Užbarstykite pusę smulkinto šokolado drožlių. Uždėkite likusį kremą.  Uždenkite viršų plastikine plėvele ir palikite šaldytuve bent 4-6 valandoms, o dar geriau – per naktį.
4.	Prieš patiekiant, papuoškite trešnėmis (su kauliukais ir koteliais), ir šokolado drožlėmis.

Skanaus!

Patiko receptas - ❤️. 
Planuojate gaminti - ⛳️ išsisaugokit!

 #valgespalve #receptas #triflerecipe #triflecake #trifle #gaminunamie #easycooking #foodblogger #foodblog #maistotinklaraštis #tinklaraštininkė #tinklarastis #savaitgalis #savaitgaliodesertas #maistoblogerė #maistoblogas #blogere #maistoblogere #greitas #receptai #maistas #patiekalas ##desertasdesertas
🇮🇹 Makaronai su rikota ir pomidorais - labai 🇮🇹 Makaronai su rikota ir pomidorais - labai itališkas, paprastas ir vasara kvepaintis receptas!

O #bemesispirmadienis persikėlė į antradienį. Tiesa sakant vakar buvo tiek lakstymo, kad tiesiog pamiršau paspausti mygtuką "Dalintis" ir mano įrašas liko kaboti kažkur tarp debesies ir mano telefono 😂

Taigi receptas!

Ingredientai: 
✔500g makaronų
✔250g pomidorų pastos
✔250g rikotos sūrio
✔50g  tarkuoto parmezano sūrio
✔1 -2 česnako skiltelės 
✔½ šaukštelio rožmarino
✔Šaukštas alyvuogių aliejaus kepimui 
✔Saulėje džiovintų pomidorų pateikimui. 

Makaronu išvirkite pagal instrukcijas ir nukoškite. 
Kol makaronai verda pasiruoškite padažą.
Troškintuve lengvai alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką. Sudėkite pomidorų pastą, rikotą, rozmariną ir viską kaitindami geria išmaišykite. Sudėkite išvirtus makaronus ir barstydami parmezaną išmaišykite. 
Skanaus!

Patiko receptas - ❤️ planuoji gaminti - ⛳️

 #valgespalve #receptas #patiekalas #gaminunamie #easycooking #foodblogger #foodblog #maistotinklaraštis #tinklaraštininkė #tinklarastis #patiekalasseimai #bemesos #maistoblogas #maistoblogerė #blogere #maistoblogere #receptaiseimai #valgovaikai #pietums #skanus #maistas
Labas,

Liko vos keletas dienų iki Tėvo dienos. Ir tai yra daugiau nei tik data kalendoriuje. Tai diena, kada skubame pagerbti tėčius, senelius, prosenelius. Padėkoti už jų rupestį, atsidavimą bei meilę. Pasakyti AČIŪ, kad esa kartu kai mums linksma ir kai sunku.

Ir visai nesvarbu ar Jūsų tėtis yra iš tų, kurie nori, kad ši diena būtų ypatinga ir visas dėmesys būtų skirtas tik jam, ar tas, kuris norėtų, kad niekas neprisimintų, kad tokia diena egzistuoja, nustebinti ir parodyti dėmesį galime įvairiais būdais.

Na o, kad nereiktų sukti galvos kaip tą dieną padaryti ypatinga ir įsimintina, skubu pasidalinti mintimis.

✔️ Nuotykiai lauke. Suplanuokite nuotykį lauke, atitinkantį jūsų tėčio pomėgius. Tai gali būti žygis vaizdingose apylinkėse, žvejybos išvyka, pasivažinėjimas dviračiu ar tiesiog pasivaikščiojimas miške.

✔️Sporto diena. Užsiimkite jo mėgstama sporto šaka arba kartu išbandykite naujas veiklas, tokias kaip tenisas, irklavimas ar net mini golfas. 

✔️Namuose pagamintas maistas. Paruoškite ypatingą Tėvo dienos patiekalą namuose. Įtraukite tėtį į gaminimo procesą arba nustebinkite jį paruošdami jo mėgstamų patiekalų.

✔️Filmų  vakaras . uorganizuokite filmų maratoną namuose, žiūrėkite mėgstamiausius tėčio filmus arba filmus  jums abiem patinkančia tematika

✔️Apsilankymas muziejuje arba meno galerijoje. Jei jūsų tėtis vertina meną, istoriją ar kultūrą, suplanuokite apsilankymą muziejuje ar meno galerijoje. Kartu tyrinėkite eksponatus, mokykitės naujų dalykų ir įsitraukite į įdomias diskusijas apie meno kūrinius ar tiesiog meną.

✔️SPA arba sveikatingumo diena. Palepinkite savo tėtį atpalaiduojančia SPA ar sveikatingumo diena. Užsakykite masažą, susitarkite dėl pirties seanso arba suplanuokite dieną sveikatingumo centre, kur galėsite mėgautis įvairia veikla, pavyzdžiui, joga, meditacija ar plaukimu.

Atminkite, kad svarbiausia šią dieną yra kokybiškas laiko praleidimas kartu!

❓️ o kaip tėčius stebinsit Jūs?

#valgespalve #tevodiena #kaveikti #maistoblogas #blogas
Varškės apkepas be glitimo! Penktainio vakarą Varškės apkepas be glitimo!

Penktainio vakarą  smaližiavom. Labai seniai norėjau pasidalinti šiuo receptu. Paprastas, greitas, ir labai skanus.  Ir čia nė gramo baltų miltų. Taip varškės apkepą kepu jau labai seniai ir kas paragauja girai iki paskutinio kąsnelio. 

INGRIDIENTAI
•	1 kg varškės 9% riebumo
•	3 kiaušiniai
•	100 g cukraus
•	3 šaukštai grietinės
•	4 šaukštai migdolų miltų
•	1 šaukštelis vanilinio cukrus
•	½ šaukštelio kepimo miltelių
•	Žiupsnelis druskos
•	Aliejaus arba sviesto formos ištepimui

1.	Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
2.	Trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki kol masė pabals. Įdėkite greitinę ir viską gerai išplakite.
3.	Į gautą masę sudėkite per sietelį pertrintą varškę ir vėl viską gerai išmaišykite.
4.	Įmaišykite migdolų miltus prieš tai sumaišytus su kepimo milteliais.
5.	Atskirame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos ir švelniai dalimis įmaišykite į varškės masę.
6.	Kepimo formą ištepkite aliejumi arba sviestu. Supilkite masę į kepimo formą.
7.	Kepkite 50 -60 min. 170C orkaitėje. Jei viršus pradeda per daug ruduoti, uždenkite folijos lakštu. Išjunkite orkaitę ir leiskite apkepui šiek tiek atvėsti. Dažniausiai kepant jis labai išsipučia, o vėstant šiek tiek sukrenta. 
8.	Patiekite su grietine ar džemu
Skanaus!

 #valgespalve #receptas #desertas #gaminunamie #easycooking #foodblogger #foodblog #maistotinklaraštis #tinklaraštininkė #tinklarastis #pusryciams #patiekalasseimai #savaitgaliodesertas #pyragasbeglitimo #maistoblogas #maistoblogerė #blogere #maistoblogere #pyragas #beglitimo #varskesapkepas #varškės #varškėspyragas #varškėsapkepas
Daugiau Sekite Instagram
  • Apie mane
  • Bendradarbiaukime
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Sąlygos
Copyright © 2023 Valgė Spalvė