Pereiti prie turinio
Valgė spalvė logotipas

Skaniai Ir Spalvingai

  • Pradžia
  • Receptai
    • Pusryčiams
    • Užkandžiai
    • Sriubos
    • Pagrindiniai patiekalai
    • Grilio patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžių dėžutės
    • Gėrimai
    • Šventės
      • Užgavėnės
      • Valentino diena
      • Velykos
      • Motinos diena
      • Vaikų diena
      • Tėvo diena – gamina vaikai
      • Kalėdos
  • Meniu planavimas
  • Spalvos
    • Raudona
    • Žalia
    • Geltona
    • Balta
    • Oranžinė
    • Ruda
    • Violetinė ir mėlyna
  • Projektai
    • Įdomu ir naudinga
    • Su šaukštu per pasaulį!
    • Produkto iššūkis
    • Kiaušinių dažymo būdai
    • Karantino skonių kelionės
    • Skanios dovanos iš Europos
  • Krautuvėlė
    • Kursai
    • Namams
  • Sekite mus

Užgavėnės

Belgiški vafliai su varške

Read More

Aloo Tikki – indiški veganiški blyneliai

Read More

Grikių blynai su burokėliais ir ožkų sūriu

Read More

Vištienos blyneliai

Read More

Burokėlių blyneliai su ožkų pieno sūriu

Read More

Virtų bulvių blynai su grybais

Read More

Švilpikai su pievagrybių padažu

Read More

Obuoliai tešloje

Read More

Daržovių blyneliai su grikių miltais

Read More

Vokiški bulviniai blynai – Kartoffelpuffer

Read More

Apelsininiai mieliniai blynai Užgavėnėms

Read More

Avinžirnių ir cukinijų blyneliai

Read More

Varškėčiai – vaikų mėgstamiausi

Read More

Estiškos Užgavėnių bandelės „Vastlakuklid”

Read More

Apie mane

Labas, aš Živilė – trijų vaikų mama, kuri tiki, kad maistas gali kurti mažas kasdienybės šventes ir sustabdyti laiką net beprotiškiausioje dienoje. Dalinuosi paprastais, bet ypatingais receptais, įkvėpimu mėgautis lėtais rytmečiais, vakarienėmis po atviru dangumi ir akimirkomis, kuriose svarbiausia – būti kartu ir ragauti gyvenimą po kąsnelį. Į šią kelionę kviečiu jungtis ir Tave. Daugiau apie mane.

Kaip suplanuoti meniu šeimai:
4 savaičių kursas

Sužinok daugiau!

Valgė Spalvė krautuvėlė

Desertai

  • Indelio desertas (26)
  • Keksiukai (9)
  • Ledai (8)
  • Pyragas (72)
  • Saldainiai (6)
  • Sausainiai (21)
  • Skanios dovanos (8)
  • Tinginys (21)
  • Tortai (20)
  • Šokoladas (17)

Naujausi įrašai

  • Kavos pyragas su datulėmis ir graikiniais riešutais
  • Pasta su rikota, citrina ir špinatais
  • Moliūgų pasta su mocarela ir šalaviju
  • Morkų pyragas be kvietinių miltų
  • Makaronai su lašiša

Sekite mane

valgespalve

Maisto ir spalvų žurnalas

🍊Apelsininiais keksiukai su pistacijomis (be gl 🍊Apelsininiais keksiukai su pistacijomis (be glitimo)🎄Man Kalėdos visad prasideda  nuo citrusų kvapo. Nekartą rašiau, kad esu tikra citrusų fanė, tad kai prekybos centrai pakvimpa apelsinais, žinau – metas kepti ir šildytis jaukumu. Tai mano laikas!🍋Šiuo metu prekybos centras @iki_lietuva siūlo 20 % nuolaidą visiems citrusiniams vaisiams, tad apelsinais krepšelį pripildau ilgai negalvodama. Iš jų gaminu  mėgstamus apelsininius keksiukus – be glitimo, su migdolų miltais ir pistacijomis.Kai juos kepu kvepia visa virtuvė ir kas man labai patinka niekas neišmetama. Naudoju visą apelsiną – sultis, žievelę, minkštimą. Tad jie turi būti tikrai kokybiški ir švieži. Išduosiu paslaptį – vaisius visada uostau. Nes kai kvapas toks, kad norisi nusišypsoti – žinau, kad bus tobuli keksiukai.Receptas tinkamas tiek kasdienai, tiek ir šventiniam stalui – toks, kurį norisi kepti dar ir dar kartą. Ir, tiesą sakant, niekas taip nepakelia nuotaikos kaip namai, kvepiantys apelsinais ir laukimu. 🎄Ingredientai (16 keksiukų):
✔ 200 g migdolų miltų (priklausomai nuo apelsinų dydžio gali reikėti ir daugiau)
✔ 2 didesni apelsinai
✔ 100g cukraus
✔ 3 dideli kiaušiniai
✔ ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
✔ 70g  maltų pistacijų
✔ 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktoApelsinų paruošimas: Virkite sveikus apelsinus  apie 40-60 min, tada supjaustykite, išrinkite sėklas ir sutrinkite į tyrę trintuvu.
Dubenyje sumaišykite migdolų miltus, apelsinų tyrę, cukrų, kiaušinius, kepimo miltelius, pistacijas (apie trečdalį palikite apibarstymui) ir vanilės ekstraktą.
Supilkite tešlą  į keksiukų kepimo formą, pabarstykite smulkintomis pistacijomis. Galite naudoti keksiukų popierėlius, bet jie nėra būtini. Tešlos dėkite daugiau nei įprastai, nes keksiukai pakils minimaliai  ir kepkite 175 °C temperatūroje 20–25 minutes.P.S. Keksiukus geriausiai patiekti atvėsusius  ir  galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų.🫶Recepto draugas parduotuvių tinklas @iki_lietuva , kuriame jau pavyko užuosti artėjančias Kalėdas.#reklama #IKI #apelsinai #citrusai #tvaru #tvarumas #kaledos #receptas #gaminunamie #desertas #keksiukai #cupcakes #akcija #nuolaida #ideja #jaukumas #jaukumasnamie #nuotaika
🥧 Pyragų dienai Marmurinis pyragas Šiandien 🥧 Pyragų dienai Marmurinis pyragas
Šiandien namai kvepia kakava ir pýragu, nes  Pyragų diena jau visai čia pat.Receptas labai paprastas, klasikinis ir kiek gal nostalgiškas. Iškepti šį keksą gali net ir tie, kas sako, kad  pyragų kepti nemoka.Kaip įprasta naudoju @bionaturalis.lt kakavą, nes ji puikia tinka ne tik gaminant Tiramisu, bet ir kepant pyragus,  o šiame svarbi ne tik spalva bet ir skonis, kuris viską paverčia tikru jaukumu.Ingredientai
✔300 g universalių miltų
✔2  šaukšteliai kepimo miltelių
✔½ arbatinio šaukštelio druskos
✔220 g sviesto
✔250 g  granuliuoto cukraus
✔4 dideli kiaušiniai (jei mažesni naudokit 5)
✔1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
✔1 puodelis nenugriebto pieno
✔25 g nesaldintų kakavos miltelių @bionaturalis.ltĮkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Patepkite aliejumi arba sviestu kekso kepimo formą.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite.
Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir cukrų iki purumo. Supilkite ištirpintą sviestą. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
Palaipsniui į šlapius ingredientus įmaišykite sausus ingredientus, pakaitomis su pienu. Pradėkite ir baikite sausais ingredientais, maišydami, kol viskas susijungs.Į atskirą dubenį nupilkite apie 1/3 tešlos. Įmaišykite kakavos miltelius, kad susidarytų šokoladinė tešla.
Į paruoštą kepimo formą pakaitomis šaukštais dėkite vanilinės ir šokoladinės tešlos. Peiliu arba iešmeliu švelniai sumaišykite tešlą, kad gautumėte marmuro efektą.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas ištraukiamas švarus.
Leiskite pyragui atvėsti formoje apie 10 minučių, tada perkelkite jį ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Jei norite apibarstykite cukraus pudra.Recepto druagas @bionaturalis.lt#reklama #ambasadore #bionaturalis #pyragudiena #gaminunamie #kakava #receptas #pyragas #desertas #tinklaraštis #maistotinklaraštis
🥕Morkų pyragas su graikiniais riešutaisTobu 🥕Morkų pyragas su graikiniais riešutaisTobulas rudens skonis – šiltas, kvapnus, jaukus. Toks, kurį ištrauki iš orkaitės ir namai akimirksniu pakvimpa „namais“. 🍂
Receptas paprastas, rudeniškas, o su kava jis tobulas ☕️Ingredientai:
✔500g morkų (smulkiai tarkuotų)
✔1,5 stiklinės universalių miltų
✔2 kiaušiniai
✔1 šaukštelis kepimo miltelių
✔1 šaukštelis cinamono
✔5 grūsti gvazdikėliai
✔Muskato riešuto žiupsnelis
✔1 stiklinė cukraus
✔0,5 stiklinės augalinio aliejaus
✔1 šaukštelis vanilės
✔Gera sauja graikinių riešutų (smulkintų);Glaistui:
✔100g sviesto
✔2 šaukštai cukraus pudros
✔250g kreminio sūrio (Philadelphia tipo)Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pasiruoškite 26cm skersmens kepimo formą.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, gvazdikėlius, cinamoną, graikinius riešutus ir muskato riešutą.
Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, tarkuotas morkas, cukrų, aliejų ir vanilę.
Sudėkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir sumaišykite. Nepermaišykite.
Supilkite pyrago tešlą į riebalais išteptą kepimo formą ir tolygiai paskleiskite tešlą.
Pašaukite į orkaitę 20-25 min. Arba kol įkištas į tešlą pagaliukas taps švarus.
Kai pyragas iškeps, išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.
Sumaišykite kremui skirtus ingredientus ir užtepkit pyragą!
Skanaus!#receptas #gaminunamie #morkupyragas #ruduo #pyragudiena #pyragas
🫛Žirniai su spirgučiaisManau, kad tai yra p 🫛Žirniai su spirgučiaisManau, kad tai yra patiekalas, kuris yra nepelnytai užmirštas. Paprastai pagaminamas, nedaug produktų ir svarbiausiai daug baltymų. Galima gaminti tiek su šonine tiek ir be jos. Aš kartais šoninę keičiu pievagrybiais, labai pasiteisinęs variantas.Šįkart gaminau vakarienei, nes norėjosi kažko paprasto ir sušildančio, bet manau kad ir pietums ši soti košė net labai tiktų.Galima gaminti ant laužo iškylaujant, vakarienei ar pusryčiams, o vyresnioji karta labai mėgsta šia košę prie alaus. 🫣Ingredientai:
✔️300g džiovintų geltonų žirnių (neskaldytų);
✔️80g šaltai rūkytos šoninės;
✔️Poro baltoji dalis;
✔️Nedidelė morka
✔️Alyvuogių aliejaus kepimui;
✔️Druskos ir pipirų.
✔️~1 l vištienos sultinio
✔️Žalumynų pateikimuiŽirnius pamerkite per naktį arba bent jau 3-4 valandoms.Išbrinkusius žirnius sudėkite į puodą ir užpilkite sultiniu, kad šiek tiek apsemtų. Virkite 20 minučių nuolat maišydami.Keptuvėje su aliejumi pakepkite kubeliais supjaustytą rūkytą šoninę. Sudėkite smaulkiai pjaustytas morkas ir porus.Kai išverda žirniai, sudėkite šoninę su daržovėmis, išmaišykite ir dar keletą minučių patroškinkite. Pagardinkite druska ir pipirais jei reikia.Prieš patiekiant apibarstykite žalumynais.Skanaus!❓Na tai dabar prisipažinkit, kas pagalvojot, kad gaminsit???#receptas #savaitgalis #tinklarastis #zirniai #paprastai  #baltymai #prietv
🍝🍋Pasta su rikota, citrina ir špinatais.K 🍝🍋Pasta su rikota, citrina ir špinatais.Kartais viskas, ko reikia, kad diena taptų šviesesnė – tai lėkštė pastos. 🇮🇹
Ir jei man reikėtų rinktis vieną pastos receptą, kuris nukelia į vasarą, būtų šis – pasta su rikota, citrina ir špinatais. Greitai pagaminama, kreminė ir labai gaivi – tokia, kuri primena, kad geri dalykai dažnai būna patys paprasčiausi. 🫶O visa šio recepto magija – pačiuose makaronuose. Naudoju itališką RAGUSO pastą iš @amoredelilietuva – tą, kuri visada išverda tobulai ir  išlaiko formą.  Ji net ir paprasčiausius patiekalus paverčia šventiškais.Reikės:
– 220 g itališkos pastos RAGUSO iš @amoredelilietuva (pvz., linguine ar spagečių)
– 250 g rikotos
– 230 g šviežių špinatų
– 35 g tarkuoto parmezano
– 1 citrinos žievelė ir sultys
– 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
– 1-2 česnako skiltelės
– Druskos ir šviežiai maltų pipirų1️⃣ Išvirk pastą pasūdytame vandenyje iki al dente.
2️⃣ Tuo metu dubenyje sumaišyk rikotą, aliejų, parmezaną, česnaką, citrinos sultis ir žievelę.
3️⃣ Keptuje su alyvuogių aliejumi iki suvytimo pakepk špinatus.
4️⃣ Sudėk makaronus į špinatus, įpilk šiek tiek makaronų virimo vandens, kad viskas susijungtų ir sudejus rikotos padažą viską gerai išmaišyk.Greita, paprasta, skanu ir  tobulas būdas praskaidrinti pilką dieną. ☀️🍋Recepto draugas @amoredelilietuva#reklama #dovana #maistotinklarastis #gaminunamuose #pasta #makronai #greitipietus #rikota #italija #SAVAITGALIUI #gaminunamie #amoredeli #valgespalve
Sekite Instagram
  • Apie mane
  • Valgė spalvė
  • Bendradarbiaukime
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Sąlygos
Copyright © 2025 Valgė Spalvė
Šioje svetainėje naudojame slapukus. Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Gerai, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.