Virtų bulvių blynai su grybais

Jums reikės:

  • 0,5 kg virtų bulvių
  • 2 kiaušinių
  • Druskos
  • 3 šaukštų miltų
  • Aliejaus kepimui

Įdarui:

  • 250g grybų (tinka ir pievagrybiai)
  • 1 didesnis svogūnas (galite keisti poro baltąja dalimi)
  • Druskos
  • Pipirų
ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia
Krautuvėlė
  1. Bulves sutrinkite grūstuve ar sumalkite mėsmale.
  2. Įmuškite kiaušinius, berikite druską, miltus ir viską išmaišykie iki vientisos masės. Aš minkau rankomis.
  3. Grybus apvirkite pasūdytame vandenyje apie 10min. Nukoškite ir smulkiai supjaustykite. Pievagrybių apvirti nereikia.
  4. Svogūną pakepinkite įkaitintame aliejuje, sudėkite grybus, druskos, pipirų ir pakepinkite dar keletą minučių. Jei nosirisi vientisos masės gautą masę galite pertrint trintuvu.
  5. Formuokite blynus. Iš bulvių masės padarykyte šulinėlį (žiūrėkite paveikslėlį žemiau), dėkite įdaro ir uždarykite įdarą bulvių mase. Apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje.
  6. Patiekite su grietine arba grietinės sviesto padažu.

Kiti receptai