Naudinga

Ką gaminti iš smidrų?

Smidrai labai maistinga ir nekoloringa pavasarinė daržovė.  Smidrai, dar kitaip vadinami šparagais, yra trumpo sezono daržovė, tad ja reikėtų suskubti mėgautis vėlyvą pavasarį ar pačioje …
Read More

Ką gaminti iš rabarbarų?

Rabarbarų kompotas Išgirdus žodį RABARBARAI, turbūt daugumai prieš akis iškyla rabarbarai su cukrumi. Retas to turbūt yra neragavęs. Ta pavasarinė rūgštelė buvo kažkas nepakartojamo: kaktos visų …
Read More

Kiaušinių dažymas ciberžole

Margučių dažymas natūraliais būdais man visada buvo paslaptingas ritualas. Ir nors mano pats mėgstamiausias ir laukiamiausias yra kiaušinių marginiams vašku, neatsisakau pamėginti ir …
Read More

Dieta pagal spalvas

Dietos šalininkai teigia, jog kiekvieno maisto produkto spalva veikia mūsų organizmą ir padeda mūsų sveikatai.  Žmonės šiais laikais dažnai suvartoja per mažai vaisių ir daržovių, …
Read More

Kiaušinių marginimas burokėliais

Po dažymo su mėlynuoju kopūstu labai knietėjo išbandyti dar ką nors. Tad tarkavau burokėlius ir laukiau raudonų margučių. Deja, kaip ir burokėlių sriuba ne visada būna …
Read More

Kas tas kišas?

Kišas – tai prancūziškas (pranc. quiche) nesaldus pyragas su trapios tešlos pagrindu, kurio vidus užpildytas mėsos, žuvies ar daržovių variacija, viską surišant kiaušinio plakiniu. Jo …
Read More