Smidrai labai maistinga ir nekoloringa pavasarinė daržovė. Smidrai, dar kitaip vadinami šparagais, yra trumpo sezono daržovė, tad ja reikėtų suskubti mėgautis vėlyvą pavasarį ar pačioje …
Rabarbarų kompotas
Išgirdus žodį RABARBARAI, turbūt daugumai prieš akis iškyla rabarbarai su cukrumi. Retas to turbūt yra neragavęs. Ta pavasarinė rūgštelė buvo kažkas nepakartojamo: kaktos visų …
Margučių dažymas natūraliais būdais man visada buvo paslaptingas ritualas. Ir nors mano pats mėgstamiausias ir laukiamiausias yra kiaušinių marginiams vašku, neatsisakau pamėginti ir …
Druska – unikalus gamtos produktas, ilgainiui įgijęs ir svarbią simbolinę prasmę. Nuo žilos senovės dalijimasis druska reiškia draugystę ir ištikimybę. Ne veltui lietuviai garbingus svečius …
Dietos šalininkai teigia, jog kiekvieno maisto produkto spalva veikia mūsų organizmą ir padeda mūsų sveikatai. Žmonės šiais laikais dažnai suvartoja per mažai vaisių ir daržovių, …
Įsisiautėjęs karantinas įnešė sumaišties ir pakoregavo daugelio mūsų planus. Ir turbūt ne vienas, dar kartą pergalvojęs vasaros planus nusprendėte, kad Lietuva yra puiki šalis atostogauti …
Kasmet artėjant šv. Velykom ne tik prisimenam jau tradicija tapusius margučių marginimo būdus, bet ir ieškom kažkokių naujų, dar nebandytų kiaušinių dažymo būdų.
Mano šeimoje margučių …
Nuo vaikystės kiaušinius marginu vašku. Ir artėjant Velykoms niekada net nekyla klausimas kaip bus marginami mūsų šeimos margučiai. Bet vat svogūnų lukštu marginti kiaušiniai man …
Po dažymo su mėlynuoju kopūstu labai knietėjo išbandyti dar ką nors. Tad tarkavau burokėlius ir laukiau raudonų margučių.
Deja, kaip ir burokėlių sriuba ne visada būna …
Turbūt ne viena šeimininkė susiduria su problema, kur panaudoti margučius po švenčių. Išmesti gaila, o kiaušinių devynios galybės, nes kiaušinius marginti visiems labai smagu, o …
Mūsų namuose margučiai visada buvo marginami vašku, tad labai smalsu visada yra išbandyti kokį nors naują marginimo būdą. Tad šįkart kiaušinius dažiau su mėlynuoju kopūstu. …
Šv. Velykų stalas neįsivaizduojamas be margučių. Dauguma tam pradedam ruoštis dar gerokai iki šventinio savaitgalio. Juk tiek yra įvairių margučių marginimo būdų ir vis norisi …
Kartais taip jau nutinka, kad gaminant receptuose reikia naudoti tik kiaušinių trynius. O ką daryti su likusiais kiaušinių baltymais?
Ilgą laiką iš likusių kiaušinių baltymų gamindavau …
Nesaldžių pyragų šaldymo meno mane išmokė amerikietė Sandy. Sandy – karjeros siekianti moteris, tačiau kartu ir dviejų vaikų mama, kuriai labai rūpi ką jos šeima …
Kišas – tai prancūziškas (pranc. quiche) nesaldus pyragas su trapios tešlos pagrindu, kurio vidus užpildytas mėsos, žuvies ar daržovių variacija, viską surišant kiaušinio plakiniu. Jo …
Šios vasaros hitas mūsų šeimoje – namų gamybos ledai. Aparatas zyzia kasdieną, o aš bandau vis naujus receptus. Ir visai nesvarbu koks oras ar kiek …