Velykų stalo meniu su „mažiau yra daugiau“ filosofija

Sąvoka „mažiau yra daugiau“ yra minimalistinė filosofija, kurią galima pritaikyti daugelyje gyvenimo sričių, įskaitant meniu planavimą. Kartais net ir patys paprasčiausi meniu pasitelkus truputį fantazijos gali būti stebinantys ir atrodyti prabangiai. Štai keletas patarimų, kaip sukurti meniu „mažiau yra daugiau“:

  • Jei lūžtantis nuo maisto gausos stalas ne Jums, sutelkti dėmesį į kelis pagrindinius patiekalus, kuriuos lengva paruošti ir kurie tikrai patiks Jūsų svečiams. Pavyzdžiui, kepta vištiena ar kumpis gali būti pagrindinis patiekalas, kartu su keletu paprastų garnyrų. Keptas daržoves (morkas, šparagus ar Briuselio kopūstus), galite patiekti su padažu ar prieskoniais. Kitas variantas – paruoškite šviežias salotas su sezoniniais žalumynais, apibarstant riešutais, sėklomis ar džiovintais vaisiais, kad gautumėte įdomesnius skonius.
  • Vienas iš būdų kaip galite supaprastinti meniu – pasirinkite šventės temą arba kažkokios šalies virtuvę, kas leis sutelkti dėmesį į 1-2 pagrindinius patiekalus.

  • Užuot ruošę daug užkandžių, apsvarstykite galimybę patiekti sūrių lėkštę su figų ar aviečių džemu, krekeriais, riešutais ir vaisiais. Tai gali būti puikus būdas pradėti šventę nesugaištant daug laiko.
  • Kalbant apie desertą, galite supaprastinti patiekdami klasikinį Velykų skanėstą, pvz., morkų pyragą. Šį  pyragą lengva paruošti ir jis tikrai patiks jūsų svečiams. Kitas variantas – patiekite paprastas vaisių salotas ar šviežias uogas su plakta grietinėle, želė ar ledais.
  • Kuomet ruošiamo maisto meniu bus kuklesnis, labai svarbu naudoti pačios geriausios kokybės ingredientus, kad kiekvienas patiekalas būtų ypatingas. Koncentruokitės į sezoninius vaisius ir daržoves, šviežias žoleles bei prieskonius, taip patiekalams bus suteiktas skonis ir gilumas. Mano pamėgtą šventinį meniu galite rasti čia>>

  • Sėkmingo meniu „mažiau yra daugiau“ raktas yra tai, kad viskas būtų paprasta. Gaminkite paprastai paruošiamus patiekalus ir iš mažai ingredientų.
  • Net ir esant kuklesniam meniu, svarbu pasiūlyti  svečiams įvairių tekstūrų ir skonių, kad viskas būtų įdomu. Į patiekalų meniu įtraukite traškių, kramtomųjų ir kreminių tekstūrų, subalansuokite saldų, sūrų, rūgštų ir kartų skonius.

Velykinio meniu patiekalų idėjos

Čia rasite mano pamėgtų velykinių patiekalų receptus


  • Minimalistiniam meniu prabangos suteiksite gražiai ir meniškai pateikdami patiekalus. Norėdami sukurti vizualiai patrauklų patiekalą, naudokite paprastus dekoravimo būdus: tvarkingai išdėliokite maistą, papuoškite žalumynais, naudokite kontrastingas dekoro spalvas, įvairias sėklas, uogas.
  • Supaprastinti ne tik patiekiamus patiekalus, bet ir sumažinkite ruošiamo maisto kiekį. Užuot gaminę dideles kiekvieno patiekalo porcijas, gaminkite mažesnes porcijas. Tai padės sumažinti išmetamo nesuvalgyto maisto kiekius, skatinti sąmoningą mitybą ir sumažinti šventėms skiriamą biudžeto dalį.

Ir svarbiausiai, planuojant šventes su mintimi „mažiau yra daugiau“ nereikės šokti virtuvės šokių ir šventes pasitiksite turėdama/as jėgų bendrautisu svečiais ir mėgautis švente. O jei neturite kantrybės ieškoti patiekalų receptų skubu į pagalbą.

Tad linkiu nepersistengti ir pasimėgauti gražiausia pavasario švente nepamirštant, kad „mažiau tikrai yra daugiau“!

Kiaušinių marginimas vašku

Kiti receptai