Netikras zuikis su virtais kiaušiniais ir morkomis

Netikras zuikis su virtais kiaušiniais – tai tarsi Velykinio stalo neatskiriama trijulė: Velykos, zuikis ir virti kiaušiniai. Ir viskas telpa šiame, viename patiekale. Dažniausiai šiam patiekalui naudojama yra kiauliena, bet šįkart receptas bus su kalakutiena, tad patiekalas bus mažiau riebus ir lengvesnis. O morkos suteiks jam gražią ryškią spalvą ir saldumą. Na o, kad kepdamas zuikis įgautų gražią formą, kepimui naudoju pailgą kekso formą.

Suplanuok savo šeimos meniu

Ir taupyk laiką, pinigus ir energiją!

Ingredientai:

  • 600 gramų kalakutienos faršo
  • 2 kiaušiniai
  • 4 virti kiaušiniai (įdarui)
  • Poro balta dalis
  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • 100 gramų džiūvėsėlių
  • 100 mililitrų pieno
  • Raudonėlio (tiks ir džiovintas)
  • Druskos
  • Pipirų
  • 1 valgomojo šaukštas sviesto kepimui
  • 1 valgomojo šaukštas alyvuogių aliejaus (aptepimui)

Džiūvėsėlius užpilkite pienu ir leiskite išbrinkti.

Keptuvėje išlydykite sviestą, dėkite smulkiai supjaustytą porą ir smulkiai sutarkuotas morkas. Apkepinkite kol viskas suminkštės.

Tuomet į faršą įmuškite kiaušinius, sudėkite pakeptus porus ir morkas, raudonėlius, dėkite išbrinkusius džiūvėsėlius, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.

Į kepimo popieriumi išklotą pailgą kepimo formą dėkite trečdalį faršo, tada eile sudėkite nuluptus virtus kiaušinius. Kiaušinius apdėkite paruoštu faršu ir galiausiai ant viršaus sudėkite likusį faršą. Viršų gerai apspauskite rankomis, kad neliktų oro tarpų.

Aptepkite viršų aliejumi.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol gražiai apskrus.

Patiekite su virtomis bulvėmis arba daržovėmis.

Labai skanus ir atvėsęs su juoda duona.

Skanaus!

Kiti receptai