Prancūziška vištiena garstyčių padaže

Poulet a la Moutarde  – tai klasikinis, labai lengvai pagaminamas, prancūziškas patiekalas, kurio skonis jus tikrai nustebins. Puikiai tiks savaitgalio pietums ar vakareinei.

Ingredientai:

  • 8 vištienos šlaunelės (be kaulų ir odos)
  • 6 šaukštai Dižono garstyčių
  • 1 valgomasis šaukštas viso grūdo Dižono garstyčių
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1l vištienos sultinio
  • 50ml grietnėlės
  • 10-15 šviežių čiobrelių šakelių
  • Poro baltoji dalis
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 šaukštai kapotų petražolių ir krapų
  • Druskos
  • Pipirų

Įkaitinkite orkaitę iki 180C.

Vištieną pagardinkite druska, pipirais ir įtrinkite abiem garstyčiomis.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite vištieną iš abiejų pusių, maždaug 4-5 minutes kiekvieną pusę. Perkelkite vištieną į karščiui atsparų indą.

Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkintus česnakus, porus ir pakepinkite apie 5 minutes, kol taps skaidrūs.

Supilkite vištienos sultinį. Suberkite čiobrelius ir mišinį užvirinkite.

Gautą padažą pilkite ant vištienos ir kepkite neuždengtą orkaitėje 40–50 minučių, kol vištiena visiškai iškeps. Prieš patiekiant supilkite grietinėlę ir apibarstykite žalumynais.

Patiekite karštą.

Skanaus!

Kiti receptai