Paprastas ir labai skanus argentinietiškas „Tortilla De Papas” patiekalas priminęs man bendrabučio laikus ir keptų bulvių variacijas. Tinka tiek pusryčiams tiek ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
Ingredientai:
- 1 vidutinio dydžio geltonas svogūnas
- 500g bulvių
- 1 valgomasis šaukštas paprikos
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 6 dideli kiaušiniai
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Žalumynų papuošimui
Jums taip pat gali patikti:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
- Bulves supjaustykite ~1-2 cm storio gabalėliais, svogūnus – žiedais.
- Bulves ir svogūnus išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite paprika.
- Skrudinkite maždaug 35-40 minučių arba kol bulvių ir svogūnų krašteliai gražiai apskrus.
- Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius ir pagal skonį įberkite druskos/pipirų. Įdėjau vos po vieną arbatinį šaukštelį.
- Iškeptas daržoves sumaišykite su kiaušiniais ir supilkite į orkaitėje kepti tinkamą indą. Viršų galite iškloti skrudintais svogūnų žiedais, kad atrodytų gražiai.
- Kepkite maždaug 30 minučių arba tol, kol kiaušiniai sustings.
Skanaus!