Argentinietiškai keptos bulvės su svogūnais

Paprastas ir labai skanus argentinietiškas „Tortilla De Papas” patiekalas priminęs man bendrabučio laikus ir keptų bulvių variacijas. Tinka tiek pusryčiams tiek ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų.

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio geltonas svogūnas
  • 500g bulvių
  • 1 valgomasis šaukštas paprikos
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 6 dideli kiaušiniai
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Žalumynų papuošimui

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
  2. Bulves supjaustykite ~1-2 cm storio gabalėliais, svogūnus – žiedais.
  3. Bulves ir svogūnus išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite paprika.
  4. Skrudinkite maždaug 35-40 minučių arba kol bulvių ir svogūnų krašteliai gražiai apskrus.
  5. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius ir pagal skonį įberkite druskos/pipirų. Įdėjau vos po vieną arbatinį šaukštelį.
  6. Iškeptas daržoves sumaišykite su kiaušiniais ir supilkite į orkaitėje kepti tinkamą indą. Viršų galite iškloti skrudintais svogūnų žiedais, kad atrodytų gražiai.
  7. Kepkite maždaug 30 minučių arba tol, kol kiaušiniai sustings.

Skanaus!

Kiti receptai