Vokiški bulviniai blynai – Kartoffelpuffer

Daugelyje Europos virtuvių tarp tradicinių patiekalų rasite bulvinių blynų receptų variacijų. Vienur bulvės tarkuojamos smulkiau, kitur stambiau, vienur jie gausiai paskaninami trintu svogūnu, kitur česnaku. „Kartoffelpuffer“ yra tradicinis šventinis vokiečių patiekalas. Nuo mums įprastų lietuviškų bulvinių blynų jie skiriasi tuo, kad bulvės tarkuojamos burokine tarka ir paskaninama česnaku. O iškepti jie yra ypatingai traškūs iš viršaus, o vidus purus. Šių blynų galite paragauti Vokietijos kalėdinėse mugėse. Čia jie patiekiami su obuoliene. Šie blynai taip pat yra puikus garnyras vakarienei, pavyzdžiui, su kiaulienos šniceliu ar raugintais kopūstais. O „Oktoberfest“ jie patiekiami su tamsiu alumi.

Ingredientai:

  • 3 didesnės bulvės,
  • 2 kiaušiniai
  • 4 šaukštai miltų
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis pipirų
  • Aliejus kepimui

Nuluptas bulves sutarkuokite burokine tarka. Gautą masę gerai perplaukite tekančiu vandeniu ir labai gerai nusausinkite. Išplovus krakmolą blynai kepant taps ypatingai traškūs. Įmuškite kiaušinius, sudėkite miltus, česnakus, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite aliejų ir įdėkite šaukštu masę į keptuvę. Mentele išlyginkite blyną. Kepkite keletą minučių iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.

Patiekite su geru tamsiu alumi arba obuoline.

Kiti receptai