Gruziniška vištiena „Shkmeruli”

„Shkmeruli“ – yra neįtikėtinai paprastai paruošiamas vištienos receptas, kurį parsivežiau iš kelionės po Gruziją. Čia nėra jokių sudėtingų ingredientų, jokios sudėtingos technikos, reikės tik kantrybės tarkuojant česnakus. Tikiuosi, kad Jums patiks ši Sakartvelo klasika ir šią vištieną gaminsite ne kartą ir ne du.

Ingredientai:

  • ~1 kg višta
  • 300ml nenugriebto pieno
  • 100g sviesto
  • 15 skiltelių česnako
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukšto juodųjų pipirų
  • 1 1/2 šaukštelio druskos

Nuplaukite ir nusausinkite vištieną. Padalinkite į standartines aštuonias dalis arba kaip Jums patogu.

Vištieną pabarstykite druska ir pipirais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite vištieną iš abiejų pusių maždaug 10 minučių. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 200C.

Sudėkite gabalėlius į kepimo skardą ir kepkite orkaitės dar 30 minučių.

Nulupkite ir sutarkuokite česnakus. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite česnaką ir troškinkite 1-2 minutes, supilkite pieną. Viską užvirinkite ir kaitinkite 5 minutes ant mažos ugnies.

Išimkite iš orkaitės vištieną, dėkite ją į karščiui atsparų indą (tradiciškai gruzinai naudoja negilų molinį puodą, bet puikiai tinka ir  ketaus keptuvė).Padažą užpilkite ant vištienos ir vėl kepkite orkaitėje 5 minutes.

Patiekite ir mėgaukitės!

Skanaus!

Kiti receptai