Šį salotų receptą parsivežiau iš kelionės po Gruziją. Svarsčiau, koks patiekalas būtų tas, kuris tikrai prigis mano šeimos meniu ir kuriuo dalinsiuosi su pasididžiavimu ir geriausiais žodžiais apie Sakartvelo virtuvę. Ir manau, kad šios salotos yra mano lyderių lyderis.
Šias salotas rasite be išimties visuose Sakartvelo restoranuose ir keliaudami mes jas užsisakėm visuose restoranuose, nes jų atsivalgyti tiesiog neįmanoma, o svarbiausiai – jos dera prie visko.
Ingredientai:
- 2-3 nedideli agurkai
- Vyšninių pomidorų pagal norus
- 1 raudonasis svogūnas
- 6-8 graikiniai riešutai, susmulkinti
- Sauja šviežių petražolių ir kalendros
Padažui:
- 1/4 puodelio graikinių riešutų
- 2 šaukštai raudonojo vyno acto
- 1 skiltelė česnako
- 1/4 arbatinio šaukštelio kalendros sėklų miltelių
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1/4 puodelio vandens
- Gausus žiupsnelis druskos
- Patiekimui: alyvuogių aliejus ir citrinos sulčių
Supjaustykite daržoves, graikinius riešutus bei žalumynus ir atidėkite.
Graikinių riešutų padažo ingredientus sudėkite į trintuvą arba virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.
Salotas su padažu sumaišykite prieš pat patiekiant. Galiausiai viską apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus ir citrinos sultimis, papuoškite kalendromis.
Skanaus!