Misisipės purvo pyragas

Misisipės purvo pyragas neabejotinai patiks šokolado mėgėjams. Ir nors purvo čia tikrai nerasit, manoma, kad pyrago pavadinimas kilo nuo Misisipės upės purvo palyginimo su tirpstančiu šokoladu. Pasakojama, kad žmonės mėgo vėsintis kojas upės purve ir tas geras jausmas davė mintį ir pyrago pavadinimui.

Pagrindui:

  • 180g šokoladinių arba kakavinių sausainių (galima naudoti „Oreo“)
  • 50g cukraus
  • 80g sviesto

Braunio sluoksnui:

  • 100g miltų
  • 170g cukraus
  • 100g kakavos miltelių
  • 2 kiaušiniai
  • 100g sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • ½ stiklinės smulkintų pekano riešutų

Šokoladinio pudingo sluoksnui:

  • 160g šokolado drožlių
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 1¼ stiklinės (310g) nenugriebto pieno, (1 stiklinė(250g) plius ¼ stiklinės (60g))
  • 1 stiklinė (250g) riebios grietinėlės
  • 170g cukraus
  • 50g kakavos miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 40g sviesto

Grietinėlės sluoksnis

  • 225g plaktos grietinėlės
  • 70g cukraus pudros
  • šokolado drožlės, pasirenkamam garnyrui

Pagrindas

Įkaitinkite orkaitę iki 180C.

22-24cm skersmens kepimo formą patepkite sviestu.

Nedideliame dubenyje sumaišykite iki trupinių susmulkintus sausainius, lydytą sviestą ir cukrų. Gauta mase tolygiai paspausdami išklokite formos dugną ir kepkite 4 minutes 180C orkaitėje. Atidėkite.

Bronio sluoksnis

Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir kakavos miltelius.

Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei vanilę. Gautą masę supilkite ant sausainių pagrindo ir silikonine mentele tolygiai paskirstykite. Kepkite 180C orkaitėje 20–22 minutes.

Išimkite iš orkaitės ir dar šiltą tolygiai pabarstykite smulkintais pekano riešutais. Atidėkite.

Pudingo sluoksnis

Mažame, karščiui atspariame dubenyje, garų vonelėje maišydami ištirpinkite šokolado drožles iki vientisos masės.

Mažame dubenyje suplakite kukurūzų krakmolą, kiaušinių trynius ir ¼ stiklinės šalto pieno. Atidėkite į šalį.

Vidutinio dydžio puode ant vidutinės kaitros sumaišykite stiklinę pieno, grietinėlę, cukrų, lydyto šokolado drožles ir kakavos miltelius. Lėtai užvirkite.

Nuimkite nuo ugnies. Nupilkite maždaug ½ stiklinės karšto mišinio. Lėtai ir atsargiai įmaišykite karštą mišinį į kiaušinio trynių masę. Visiškai įmaišius mišinį grąžinkite į puodą, o  puodą grąžinkite ant viryklės. Virkite nuolatos maišydami kol pudingo mišinys užvirs ir sutirštės.

Nukelkite puodą nuo ugnies. Įmaišykite vanilę ir sviestą. Išmaišykite iki vientisos masės.

Gautą pudingą užpilkite ant braunio sluoksnio. Uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti maždaug 30 minučių. Uždengtą pyragą dėkite į šaldytuvą ir šaldykite apie 2 valandas.

Viršų tolygiai padengite plakta grietinėle ir apibarstykite šokolado drožlėmis.

Iki patiekimo laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Kiti receptai