Šis receptas tikrąja žodžio prasme yra karališkas, nes tai buvo Karalienės Elžbietos II pats mėgstamiausias pyragas. Sakoma, jog Karalienė Elžbieta II keliaudama visada pasiimdavo bent nedidelį gabalėlį šio karališko delikateso su savimi. Receptas ypatingas ir turtingas, tad jei tradicinis tinginys Jums jau pabodo gaminkite šį, garsųjį, karališkąjį, šokoladinį sausainių pyragą.
28cm torto formai reikės:
- 340 g sviesto
- 240g auksinio/šviesaus sirupo
- 60 g nesaldintos kakavos miltelių
- 120 g tamsaus šokolado
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 60 g pistacijų
- 100 g džiovintų figų,
- 450 g sausainių.
Papuošimui:
- 300 g tamsaus šokolado
- Pistacijų, figų
Jums taip pat gali patikti:
- Puode ištirpinkite sviestą su auksiniu sirupu. Neleiskite užvirti!
- Nukelkite nuo ugnies ir suberkite kakavos miltelius, juodąjį šokoladą ir vanilės ekstraktą.
- Maišykite, kol gausite labai vientisą, blizgų mišinį.
- Į šokolado mišinį sudėkite pistacijas, smulkintas figas ir smulkintus sausainius. Viską gerai išmaišykite.
- Torto formos dugną ir šonus išklokite kepimo popieriumi arba maistine plėvele.
- Sudėkite mišinį į formą ir kruopščiai išlyginkite, kad neliktų oro tarpų.
- Palikite atvėsti kambario temperatūroje. Uždenkite ir palikite galutinai sustingti šaldytuve 3-6 valandas.
- Kai pyragas sustings, išimkite iš formos ir padėkite ant vėsinimo grotelių.
- Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Konditerinio šepetėlio pagalba šokoladu aptepkite visą pyragą. Papuoškite pistacijomis ir figomis.
Receptas buvusio karališkojo virėjo Darreno McGrady