Tai tradicinis estiškas desertas. Šį receptą sužinojau prieš keletą metų gyvendama Taline. Estijoje šis desertas yra toks populiarus, kad nesunkiai bet kuriame prekybos centre galite įsigyti saldainių „Kirju koer“ (liet. „Spalvotas šuo“), kas ir yra ne kas kita, kaip tinginys su marmeladinių saldainių gabalėliais. Šiam tinginiui geriausiai naudoti necukruotus marmeladines saldainius, tačiau jei nerasite įsigyti tiks ir cukruoti.
Jums reikės:
- 360 g vanilinių kvadratinių sausainių (2 pakeliai)
- 150 g marmeladinių saldainių
- 3 šaukštai kakavos miltelių
- 150 g sviesto
- 200 g kondensuoto pieno su cukrumi
Jums taip pat gali patikti:
Sausainius sutrupinkite, marmeladinius saldainius supjaustykite smulkesniais gabalėliais.
Puode ištirpinkite sviestą, tuomet po truputį supilkite kondensuotą pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. Kai masė pradeda tirštėti, nukelkite nuo kaitros ir sudėkite kakavos miltelius. Gerai išmaišykite.
Gautą mišinį supilkite ant sausainių ir saldainių, ir vėl gerai išmaišykite.
Mišinį dėkite ant maistinės plėvelės arba kepimo popieriaus ir suformuokite pailgą „dešrelę“.
Suvyniokite ir palikite sustingti šaldykite bent 3 valandas, geriausia per naktį.
Patiekite supjaustę griežinėliais.
Skanaus!