Nekeptas varškės tortas „Su gimtadieniu, LIETUVA”

Paprastai paprastas, nereiks nei kočioti nei kepti, lietuviškas, nes čia karaliauja varškė ir grietinė, sausainių tortas, kurį aš vadinu studentišku, nes gamindavau studentiškais laikais, kai norėdavosi kažko skanaus, greito ir  nekepto, nes tais laikais kai aš studijavau studentai net nežinojo kas ta orkaitė, tad ir tortai buvo išradingai paprasti.

Tik šįkart, kadangi kepiau iškilminga proga ir norėjosi, kad tortas būtų ne tik skanus bet ir gražus praturtinau dar ir trispalvės želė gabaliukais. Tik štai fotografuoti būtų buvę geriau palaikius porą parų šaldytuve, nes tik tada gražiai išryškėjo  mano planas ir pasimatė trispalvės želė gabalėliai.

Bet nepaisant to pasigaminę šį tortą tikrai nenusvilsite, o atvirkščiai – nustebsite koks jis paprastas ir skanus. Verta pasigaminti net ir be progos, nes prie rytinės kavos puodelio jis yra tiesiog fantastiškas.

Torte želė gabalėlius galite keisti marmeladiniais saldainiais, riešutais, šokolado ar kokoso drožlėmis. Tačiau tortas bus skanus ir nieko neįdėjus, nes varškė ir sausainiai drauge yra tiesiog skanu.

Jums reikės (24cm formai):

  • 400 g varškės (galima naudoti ir rikotos sūrį)
  • 3 pakelių tamsių kvadratinių sausainių
  • 250 g grietinės 30%
  • 100g cukraus pudros
  • 40 g želatinos
  • 40ml vandens
  • ½ citrinos nutarkuota žievelė
  • 3 pakuočių želė (geltonos, žalios, raudonos) paruoštų pagal pakuotės instrukciją

Papuošimui:

  • 100g baltojo šokolado
  • 3 šaukštų pieno arba grietinėlės
  • Želė gabalėlių

  1. Į neaukštus indus iš anksto pasiruoškite trispalvę želė. Kai želė sustings supjaustykite nedideliais gabalėliais ir atidėkite.
  2. Į vandenį supilkite želatiną ir palikti brinkti bent 10min.
  3. Jei naudojate varške pertrinkite ją per sietelį arba sutrinkite trintuvu. Įmaišykite grietinę, cukraus pudrą ir citrinos žieveles. Rikotą pakaks sumaišyti su kitais ingredientais.
  4. Garų vonelėje išbrinkinkite želatiną (saugokite kad neužvirtų!), leiskite kiek atvėsti ir supilkite į varškės masę.
  5. Formos dugną išklokite sausainiais, dėkite trečdalį varškės ir suberkite raudonos spalvos želė. Dalį, jei norite, pasilikite papuošimui. Želę lengvai šaukštu paspauskite, kad pasislėptų kreme. Tą patį pakartokite su likusiais dviem sluoksniais. Paskutinis sluoksnis turi būti sausainių.
  6. Viršų apliekite šokoladu ištirpintu kartu su pienu. Tuomet palikite tortą kelioms valandoms, geriausiai per naktį šaldytuve.
  7. Prieš patiekiant papuoškite likusiais želė gabaliukais.

Skanaus!

Kiti receptai