Pertrinta porų ir bulvių sriuba

Šios savaitės #produktoissukis produktas – poras. Ir tai nr.1 produktas mano virtuvėje.

Tad šią savaitę iššūkio čia mažai, o atvirkščiai renkuosi kokius receptus gaminti. Tai produktas, kuri visada turiu šaldytuve, o mano daržininkystės žinios patobulėjo iki to, kad porus pirkti iš parduotuvės reikia vos 1-2 mėn. per metus. Tad porų mūsų gyvenime yra tikrai daug. Akylesni sekėjai turbūt pastebėjo, kad beveik visur svogūną keičiu į porą, nes mano organizmas tiesiog netoleruoja svogūnų.

O grįžtant prie recepto, tai dalinuosi labai paprasta, iš vos kelių ingredientų, pertrinta bulvių ir porų sriuba.

Bulves mėgstančių mūsų šeimoje dauguma, tad ši sriuba buvo tikras atradimas visiems .

Ingredientai:

  • 3 šaukštai nesūdyto sviesto
  • 2 skiltelės česnako,
  • 3 dideli porai,
  • 3 didelės bulvės,
  • 1/2 šaukštelio druskos arba pagal skonį
  • juodųjų pipirų
  • 1l daržovių arba vištienos sultinio,
  • 50ml grietinėlės
  • Smulkintų petražolių pateikimui

1. Puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintus česnakus ir porus. Pakepinkite, kol suminkštės (apie 5 minutes).

2. Sudėkite smulkiai pjaustytas bulves, druską, pipirus ir patroškinkite uždengę puodą dar 5 minutes arba tol, kol bulvės pradės minkštėti.

3. Supilkite sultinį, išmaišykite ir užvirinkite. Virkite, kol bulvės visiškai suminkštės (apie 10 minučių).

4. Elektriniu trintuvu sutrinkite viską iki tyrės ir grąžinkite į puodą, pavirkite dar 3–5 minutes ant nedideles kaitros. Nukėlę nuo kaitros įmaišykite grietinėlę.

5. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis petražolėmis.

*Taip pat galite apibarstyti skrudinta šonine arba apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Kiti receptai