Marokietiška morkų sriuba

Šį receptą buvau užsisaugojus jau seniai, bet vis laukiau savo daržo morkų derliaus. Kadangi pastaruoju metu esu tiesiog įsimylėjus imbierą, tad supratau, kad išmušė ir šios sriubos valanda.

Receptas labai paprastas, greitai pagaminamas, o rezultatas labai jaukiai sušildantis. Orui už lango tampant vis žvarbesniam, tai bus puikus patiekalas ne tik savaitgalio pietum, bet ir vakarienei.

Ingredientai:

  • 500 g. morkų
  • 5 cm poro baltos dalies
  • 1 l daržovių sultinio
  • 1 a.š. druskos (jei mėgstat sūriau)
  • 1 a.š. malto kumino
  • ½ a.š. cinamono
  • 2 cm imbiero šaknies
  • Truputis maltų juodųjų pipirų
  • 0,5 stikl. neriebus natūralus jogurtas
  • 0,5 stikl pakepintų lazdyno riešutų
  • Sezamo sėklų
  • Alyvuogių aliejaus (kepimui ir pateikimui).

  1. Porą ir smulkiai tarkuotą imbierą lengvai pakepame įkaitintame alyvuogių aliejuje (~1 šaukštas).
  2. Pilame sultinį ir užverdame.
  3. Sudedame prieskonius ir sudedame stambiai pjaustytas morkas. Verdame ~20min arba kol morkos suminkštės.
  4. Nukeliame nuo kaitros ir pertriname trintuvu.  Jei sriuba gavosi labai tiršta įpilkite truputį virinto vandens.
  5. Prieš patiekiant pagardiname jogurtu, alyvuogių aliejumi ir kepintais lazdynų riešutais bei sezamo sėklomis.

Skanaus!

Gražusis ir labai „skanus” dubenėlis iš „Lapės keramika”.

Kiti receptai