Pertrinta pievagrybių sriuba

Jei mėgstat skanias, greitai ir lengvai paruošiamas sriubas, tai ši sriuba kaip tik tokia.

Mintis pagaminti pertrintą pievagrybių sriubą kilo, kai šaldytuve radau liūdinčią didelę pakuotę pievagrybių, ilgam šokiui virtuvėje neturėjau laiko, o šeimyna prašė sriubos.

Internete rasti receptai buvo su miltais, o aš baltų miltų vengiu visuose gaminamuose patiekaluose. Tad pasitelkiau vaizduotę ir gaminau iš pajautimo. Sriuba gavosi tokia skani, kad per pastarąją savaitę ją gaminau jau tris kartus.

Jums reikės:

  • 400 g pievagrybių,
  • 0,5 l sultinio (grybų arba daržovių),
  • Poro baltoji dalis,
  • 3 vidutinės bulvės,
  • Saujelė džiovintų grybų,
  • 20 g. sviesto,
  • 100 ml grietinėlės.
ValgėSpalvė krautuvėlė - tai, kas geriausia
  1. Pievagrybius supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Supjaustytą porą kartu su pievagrybiais pakepinkite svieste. Aš tą darau iš karto puode, kuriame virsiu sriubą.
  3. Į puodą supilkite sultinį (geriausiai karštą). Jam užvirus sudėkite kubeliais pjaustytas bulves bei karštame vandenyje bent 20min pamirkytus džiovintus grybus.
  4. Kai bulvės išverda sriubą pertrinkite trintuvu (blenderiu) ir užpilkite grietinėle.
  5. Patiekite apibarstę žalumynais.

Skanaus!

Kiti receptai