Matcha karštas šokoladas

Nors dauguma yra įsitikinę, kad karšti gėrimai yra Kalėdinio laikotarpio tradicija, aš siūlau nepasiduoti šiai minčiai ir mėgautis karštais gėrimais nuo ankstyvo rudenio iki vėlyvo pavasario, juk pasitelkus kvapus, spalvas ir skonius įveikti tamsųjį periodą bus žymiai jaukiau.
Ir kas sakė, kad karštas šokoladas būtinai turi būti rudas? Siūlau vis labiau vėstančius vakarus nudažyti žaliai ir saldžiai!

Ingredientai (dvi porcijos)

  • 2 puodeliai pieno (kokį mėgstate)
  • 100g smulkinto baltojo šokolado
  • 1 šaukštas matcha miltelių
  • 1 šaukštas medaus arba agavų sirupo
  • 1 šaukštelis druskos
  • Zefyrai (papuošimui)
  • Šokolado drožlės (papuošimui)

Puode, ant vidutinės kaitros užvirkite pieną. Nukelkite nuo kaitros ir  įmaišykite smulkintą baltąjį šokoladą.

Kai šokoladas ištirps įsijokite matcha miltelius, sudėkite medų arba agavų sirupą ir druską. Viską gerai išplakite mikseriu.

Supilkite karštą matcha šokoladą į du puodelius ir papuoškite zefyrais bei šokolado drožlėmis.

Skanaus!

Kiti receptai