Cukinijų ir fetos sūrio kišas

Kažkada kažkur perskaičiau, kad cukinijas reikia auginti tik jei turi daug draugų. Tai šiemet nežinau ką nori mano auginamos cukinijos man pasakyti, bet šiemet jos tiesiog neauga, o greičiau supūva nei patenka į virtuvę. Tad mano patiekalai su cukinijomis šiais metais labai apgalvoti ir suplanuoti.

Beje, jei kas neturit kur dėti cukinijų, mielai priimsiu, nes vat kažkaip šiemet lyg tyčia, labai norisi iš jų gaminti.

O šiandien siūlau pasigaminti cukinijų kišą. Patiekalą su meditacijos elementais, nes susukti cukinijų suktinukus jame, tikra meditacija.

Taigi Jums reikės:

Tešlai

  • 150g miltų  (naudojau avinžirnių, bet tiks ir paprasti kvietiniai)
  • 1 nedidelis kiaušinis
  • 100g šalto sviesto
  • Žiupsnelis druskos

Cukinijų įdarui

  • 500g cukinijų
  • 100g fermentinio sūrio
  • 250g fetos
  • 300ml grietinėlės (10proc. riebumo)
  • 2 kiaušiniai
  • Sauja krapų
  • Žiupsnelis druskos
  • Pipirų

Tešlos paruošimas

Pasiruošiame 26cm uždarą kepimo formą.

Miltus sumaišome su druska. Sviestą supjaustome smulkiais gabaliukais ir rankomis įminkome į miltus, kol nesijaus sviesto gabaliukų. Įpilame paplaktą kiaušinį ir viską gerai išminkome. Minkome tol, kol tešla nelips prie rankų. Įvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui pailsėti į šaldytuvą.

Išėmę iš šaldytuvo iškočiojame tešlą kiek didesniu apskritimu nei pasirinkta kepimo forma ir išklojame iškočiota tešla formos dugną ir kraštus. Tešlos perteklių nupjauname peiliu. Subadome šakute. Dedame pasiruoštą pyrago pagrindą dar bent 15-20 min. į šaldytuvą.

Per tą laiką pasiruošiame cukinijų įdarą.

Cukinijų įdaras

Lengvai paplakame kiaušinį, dedame druską, pipirus. Druskos nepadauginkite, nes sūriai yra sūrūs iš savęs. Pilame grietinėlę. Viską geria išmaišome. Sudedame smulkiai supjaustytus krapus.

Fermentinį sūrį sutarkuojame. Cukiniją pjaustome plonomis juostelėmis. Aš tam naudoju skustuką, tokiu būdu juostelės gaunasi itin plonos ir greitai iškepa. Į kiekvienos juostelės vidų įvyniojame mažą gabalėlį fetos.

Ant tešlos pagrindo dedame sutarkuotą fermentinį sūrį. Sustatome cukinijų-fetos suktinukus. Ant viršaus užpilame kiaušinio – grietinėlės plakinį.

Kepame iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min kol gražiai paruduos.

Skanaus!!!

*Šis kišas yra tinkamas užšaldymui. Kaip teisingai tą padaryti skaitykite Nesaldžių pyragų ir kišų šaldymas. Jį galite pasiruošti prieš keletą dienų ar savaičių, užšaldyti ir prieš iškylą ar kelionę teliks tik iškepti. DĖMESIO!!! Jei šaldysite stikliniame inde, kepant reiktų dėti į neįkaitintą orkaitę, kad neskiltų indas dėl temperatūros staigaus pokyčio ir kepti maždaug 10 min ilgiau.

Kiti receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.