Kas daugiau jei ne skandinavai geriausiai žino kaip paruošti lašišą! Taip lašišą ruošiu jau kokius 5-6m. Na, o receptu pasidalino draugė švedė, su kuria susipažinom gyvendamos Taline. Patikėkit, šis receptas dar niekada nenuvylė, tik vienas BET, lašiša turi būti tikrai kokybiška.
Mano draugė plaukdavo keltu specialiai jos įsigyti į Švediją, na o aš džiaugiuosi atradus @euribija, prekiaujančia tik aukščiausios kokybės šaldytais žuvies, jūros gėrybių ir mėsos produktais.
Lašiša švediškai
Reikės
- Apie 800 g lašišos filė su oda Naudoju lašišą iš "Euribijos"
- Saujos šviežių krapų
- 8 šaukštelių garstyčių
- 250 ml sultinio
- 250 ml grietinėlės 36%
- Druskos
- Pipirų
Gaminimas
- Lašišą supjaustykite gabalėliais (porcijomis). Jei reikia išrinkite likusius kaulus. Juos pasūdykite ir papipirinkite.
- Kiekvieną gabalėlį aptepkite garstyčiomis ir apiberkite smulkintais krapais.
- Dėkite į kepimui tinkamą indą, pilkite sultinį ir grietinėlę.
- Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10-12 minučių.
- Patiekite su garuose virtomis daržovėmis ir/ arba ryžiais.