Taip ruoštą žuvį esu ragavus tik restorane, bet taip ruoštą žuvį dabar gaminu visada nuo to laiko kai atradau www.euribija.lt žuvies ir jūros gėrybių produktus. Jūrinių produktų patiekalai yra vienas dodžiausių mano kulinarinių atradimu, nes pripažinsiu iki tol mūsų šeima valgė tikrai per mažai žuvies produktų.
Taigi apie receptą. Nors jame sviesto naudojama nemažai, bet jei norit nustebinti svečius ar namiškius, net negalvodami gaminkit, tikrai verta ir kartais galima. Tai receptas kuris visada pavyks gerai. Patiekite su keptomis orkaitėje daržovėmis, ryžiais arba taip kaip sugalvosit.
Menkė su citrininiu padažu
Reikės
- 4 menkės filė naudoju iš euribija.lt
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai nesūdyto sviesto
- 2 skiltelės česnako
- 1 citrinos sultys ir žievelė
- 2 šaukštai kapotų šviežių petražolių
- Druska
- Šviežiai malti juodieji pipirai
Gaminimas
- Menkės filė nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
- Kepkite karšto oro gruzdintuvėje arba orkaitėje (180C) apie 15 min
- Karščiui atspariame inde su aliejumi pakepinkite česnakus, dekite sviestą ir viskam ištirpus sudėkite citrinos sultis ir žieveles. Sudėkite žuvį ir aplaistykite padažu.
- Kepkite dar 5-7min. orkaitėje. Išimkite iš orkaitės, dar kartą palaistykit žuvį padažu ir uždenkite folija. Palikite skoniams apsijungti bent 5-7 minutes.
- Atsargiai apverskite filė. Į keptuvę įpilkite sviesto ir česnako, lydytą sviestą šaukštu užpilkite ant menkės, kol ji kepa.
- Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis petražolėmis.
Recepto draugas „Euribija” tiekianti aukščiausios kokybės mėsos ir žuvies produktus.