
Taip ruoštą žuvį esu ragavus tik restorane, bet taip ruoštą žuvį dabar gaminu visada nuo to laiko kai atradau www.euribija.lt žuvies ir jūros gėrybių produktus. Jūrinių produktų patiekalai yra vienas dodžiausių mano kulinarinių atradimu, nes pripažinsiu iki tol mūsų šeima valgė tikrai per mažai žuvies produktų.
Taigi apie receptą. Nors jame sviesto naudojama nemažai, bet jei norit nustebinti svečius ar namiškius, net negalvodami gaminkit, tikrai verta ir kartais galima. Tai receptas kuris visada pavyks gerai. Patiekite su keptomis orkaitėje daržovėmis, ryžiais arba taip kaip sugalvosit.

Menkė su citrininiu padažu
Reikės
- 4 menkės filė naudoju iš euribija.lt
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai nesūdyto sviesto
- 2 skiltelės česnako
- citrinos sultys ir žievelė
- 2 šaukštai kapotų šviežių petražolių
- 1 šaukštelis kaparėlių
- Druska
- Šviežiai malti juodieji pipirai
Gaminimas
- Menkės filė nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
- Keptuvėje su aliejumi pakepinkite česnakus, dekite sviestą ir viskam ištirpus sudėkite citrinos sultis, žieveles ir kaparėlius. Sudėkite žuvį ir lengvai apkepkite (po 1-2 min) iš abejų pusių.
- Dėkite keptuvę su žuvimi į orkaitę ir kepkite dar 10 min. 180C orkaitėje. Išimkite iš orkaitės, palaistykite žuvį padažu ir uždenkite folija. Palikite skoniams apsijungti uždengtoje keptuvėje bent 5-7 minutes.
- Patiekite su keptomis daržovėmis ar ryžiais. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis petražolėmis.
Recepto draugas „Euribija” tiekianti aukščiausios kokybės mėsos ir žuvies produktus.
