Go Back
+ servings

Menkė su citrininiu padažu

Įvertinimų nėra
Gaminimo laikas 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Porcijos 2

Reikės
  

  • 4 menkės filė naudoju iš euribija.lt
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai nesūdyto sviesto
  • 2 skiltelės česnako
  • citrinos sultys ir žievelė
  • 2 šaukštai kapotų šviežių petražolių
  • 1 šaukštelis kaparėlių
  • Druska
  • Šviežiai malti juodieji pipirai

Gaminimas
 

  • Menkės filė nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
  • Keptuvėje su aliejumi pakepinkite česnakus, dekite sviestą ir viskam ištirpus sudėkite citrinos sultis, žieveles ir kaparėlius. Sudėkite žuvį ir lengvai apkepkite (po 1-2 min) iš abejų pusių.
  • Dėkite keptuvę su žuvimi į orkaitę ir kepkite dar 10 min. 180C orkaitėje. Išimkite iš orkaitės, palaistykite žuvį padažu ir uždenkite folija. Palikite skoniams apsijungti uždengtoje keptuvėje bent 5-7 minutes.
  • Patiekite su keptomis daržovėmis ar ryžiais. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis petražolėmis.
Išbandei receptą?Parašyk, ką manai!