Pastarosios savaitės mūsų namuose ypač turtingos svečiais, tad per paskutinę savaitę „Tiramisu“ dariau net 4 kartus (bet apie jį kitą dieną parašysiu). Tad įpusėjus savaitei, o svečių skaičiui neatslūgus, norėjosi kažko paprastesnio ir mažiau riebaus. O italai, lyg tyčia mėgsta ir saldžiai, ir riebiai. Tad labai apsidžiaugiau radusi šį rikotos pyragą su šokolado gabaliukais. Jis buvo tai ko ieškojau!!! O su stikline pieno jis tiesiog fantastiškas. Ir nors skonis kiek primena kekso (tikėjausi, jog skonis primins varškės pyrago skonį), nuo stalo jis netruko dingti.
Ingredientai
- 2 dideli kiaušiniai
- 1 didelio kiaušinio trynys
- 1 puodelis granuliuoto cukraus (200 gramų)
- 1 šaukštelio vanilės
- 250 gramų rikotos
- 250 gramų miltų (aš naudojau miltų be glitimo mišinį ir pyragas puikiai iškilo)
- 1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 žiupsnelis druskos
- 90 gramų mažų šokolado drožlių
- 1 šaukštelio miltų papildomai šokolado drožlėms apvolioti
- 3–4 šaukštai cukraus pudros apibarstymui
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, pabarstykite miltais 22 cm kekso formą arba 24 cm kepimo skardą.
Dubenyje išplakite kiaušinius, trynį ir cukrų iki kreminės šviesios masės. Tada sudėkite vanilę ir rikotą bei išmaišykite iki vientisos masės.
Šokolado drožles sumaišykite su vienu arbatiniu šaukšteliu miltų, tai padės vienodžiau pasiskirstyti šokolado drožlėms ir išvengti jo nusileidimo į formos dugną kepant.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Įpilkite viską į rikotos mišinį ir maišykite iki vientisos masės (tešla bus tiršta). Įmaišykite šokolado drožles.
Šaukštu dėkite į paruoštą torto skardą ir kepkite maždaug 30–40 minučių, patikrinkite ar iškepė įsmeigdami medinį pagaliuką. Jei jis švarus – pyragas iškepęs.
Leiskite pyragui visiškai atvėsti. Prieš patiekdami išimkite iš formos ir apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!